• Nehammer a depus la începutul acestei săptămâni jurământul în funcția de cancelar al Austriei, cu scopul de a pune capăt turbulențelor provocate de demisia colegului său de partid Sebastian Kurz.
  • Nehammer este, de fapt, al treilea cancelar în ultimele trei luni.
  • Prima misiune a fostului ofițer militar va fi să gestioneze pandemia și „să nu facă promisiuni false”.

Prima sa decizie, de îndată ce a preluat funcția de cancelar austriac, a fost de a elimina măsurile de izolare în vigoare din 22 noiembrie, cel puțin pentru cei care au fost vaccinați.

Va fi o deschidere. Întrebarea nu este dacă punem capăt izolării, ci cum o facem”, a anunțat conservatorul Karl Nehammer în prima sa conferință de presă, conștient de dificultatea de a stabili în mod practic o diferență între persoanele vaccinate și cele nevaccinate în spațiul public. Intenția sa este de a redeschide restaurantele, hotelurile și alte servicii pentru cei vaccinați, dar cu măsurile de siguranță necesare.

Nehammer a depus la începutul acestei săptămâni jurământul în funcția de cancelar al Austriei, cu scopul de a pune capăt turbulențelor provocate de demisia colegului său de partid Sebastian Kurz.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC

Nehammer este, de fapt, al treilea cancelar în ultimele trei luni. Prima misiune a fostului ofițer militar, așa cum i-a reamintit președintele Alexander van der Bellen la ceremonia de depunere a jurământului, va fi să gestioneze pandemia și „să nu facă promisiuni false”.

Modalitățile concrete de ieșire din izolare vor fi anunțate miercuri

Într-un prim discurs scurt, Nehammer a subliniat urgența de a se apuca de treabă cât mai curând posibil și a spus că va anunța, miercuri, modalitățile concrete de ieșire din izolare. „Coronavirusul cântărește asupra oamenilor. Iar pentru mulți, limita rezonabilului a fost depășită”, a explicat el, recomandând în același timp „dialogul și ascultarea” pentru a depăși diviziunile.

El a făcut o referire voalată la proiectul de lege pentru obligativitatea vaccinării, cu care Austria se distanțează de UE și care prevede amenzi de până la 600 de euro pentru cei cu vârsta de peste 14 ani care nu sunt vaccinați. O parte a populației se opune legii, după cum au dovedit-o demonstrațiile în masă de la sfârșitul săptămânii trecute împotriva acesteia.