Prima demisie din Guvernul Ciucă. Florin Roman a renunțat la funcția de ministru

Florin Roman Sursa foto: Mediafax
  • Florin Roman a anunțat astăzi, pe pagina sa oficială de Facebook, faptul că și-a depus demisia din funcția de ministru.
  • Săptămâna trecută, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman, a fost acuzat de plagiat. Demnitarul a susţinut că acuzaţia este nefondată.

Florin Roman a anunțat astăzi pe pagina lui de Facebook faptul că și-a depus demisia din funcția de ministru.

Ministrul Cercetării şi Inovării, Florin Roman, şi-a trecut în CV-ul oficial de la Camera Deputaţilor faptul că este licenţiat la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj. Rectorul UBB, Daniel David, susţine că a căutat în arhive şi nu a fost găsit niciun student cu numele Florin Claudiu Roman.

Săptămâna trecută, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman, a fost acuzat de plagiat. Demnitarul a susţinut că acuzaţia este nefondată.

Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale.
Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului.
Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem in instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict. In rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV. Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!