• Prima doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, a fost depistată pozitiv la testul COVID-19, a declarat, marți, purtătorul său de cuvânt.
  • Soția președintelui american, vaccinată de patru ori, manifestă simptome „ușoare”, la câteva zile după recuperarea acestuia.
  • Președintele Joe Biden a fost testat negativ pentru COVID-19, miercuri, a precizat Casa Albă.

Prima doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, a fost testată pozitiv pentru COVID-19, a declarat, marți, purtătorul său de cuvânt, Elizabeth Alexander, citată de Reuters.

După ce luni a fost testată negativ pentru COVID-19, prima doamnă a început să manifeste simptome asemănătoare răcelii, în aceeași zi seara. În urma unui test rapid antigen, ea a fost testată, din nou, negativ, dar un test PCR a ieșit pozitiv, a mai precizat purtătorul său de cuvânt.

Soția președintelui american se confruntă cu simptome „ușoare”, la câteva zile după recuperarea soțului, a anunțat, marți, Casa Albă, potrivit US News.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Prima doamnă, cvadruplu vaccinată, ia Paxlovid, medicamentul antiviral de la Pfizer, potrivit lui Alexander, citat de Mediafax.

Prima doamnă se află, în prezent, în Kiawah Island, în Carolina de Sud, alături de preşedintele Joe Biden, care urmează să se întoarcă la Washington pentru semnarea unui proiect de lege în cursul zilei de marţi.

„Ea este, în prezent, cazată la o reşedinţă privată din Carolina de Sud şi se va întoarce acasă după ce va primi două teste COVID negative consecutive”, a adăugat Alexander.

Joe Biden a încheiat, miercuri, perioada de izolare, după ce a fost testat negativ de COVID-19 de două ori și după cinci zile de izolare şi tratament.