• „Vă cer ceva ce nu mi-ar fi plăcut să cer niciodată. Cer arme, nu pentru a declara război unui alt teritoriu, ci pentru a ne proteja casa și dreptul de a trăi în ea”, a declarat Zelenska la Capitoliu.
  • În discursul său, Zelenska a cerut sisteme de apărare antiaeriană care să împiedice „moartea copiilor în cărucioare” și distrugerea unor familii întregi.

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a apărut miercuri în fața Congresului american cu o cerere clară adresată autorităților țării: să trimită mai multe arme cu care să continue să se apere de Rusia.

„Vă cer ceva ce nu mi-ar fi plăcut să cer niciodată. Cer arme, nu pentru a declara război unui alt teritoriu, ci pentru a ne proteja casa și dreptul de a trăi în ea”, a declarat Zelenska la Capitoliu.

Șeful diplomației ruse tocmai avertizase că, pe măsură ce Occidentul, din „furie provocată de neputință” sau din dorința de a agrava situația, „injectează tot mai multe arme cu rază de acțiune mai mare”, cum ar fi rachetele HIMARS, cadrele geografice ale strategiei rusești se lărgesc.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În discursul său, Zelenska a cerut sisteme de apărare antiaeriană care să împiedice „moartea copiilor în cărucioare” și distrugerea unor familii întregi.

Ucraina, a subliniat ea, este în căutarea normalității prezente în alte țări: „Se va putea întoarce copilul meu la școală în toamnă? La fel ca milioane de mame din Ucraina, nu știu. Va putea fiica mea să meargă la universitate la începutul anului universitar și să aibă o viață normală de student? Nu pot răspunde la această întrebare. Am fi avut răspunsuri dacă am fi avut sisteme de apărare aeriană”, citează 20Minutos.