• Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a văzut sicriul înainte de înmormântarea regretatei regine.
  • Ulterior, ea s-a întâlnit cu Catherine, Prințesa de Wales, la Palatul Buckingham, femeile fiind fotografiate stând împreună în fotolii în carouri.
  • Marea Britanie a antrenat soldații ucraineni cu mult înainte de război.

Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a părut emoționată când a văzut duminică sicriul Reginei Elisabeta a II-a la Londra, iar mai târziu s-a întâlnit cu Prințesa de Wales.

Aceasta a fost prima vizită în Marea Britanie a soției președintelui ucrainean Volodimir Zelenski de la invazia Rusiei din februarie. Zelenska a fost fotografiată cu un aer supărat în timp ce trecea pe lângă sicriul de la Westminster Hall, îmbrăcată în negru, însoțită de premierul ucrainean Denis Shmygal și de ambasadorul țării la Londra, Vadym Prystaiko.

Ulterior, ea s-a întâlnit cu Catherine, Prințesa de Wales, la Palatul Buckingham, femeile fiind fotografiate stând împreună în fotolii în carouri. Downing Street a refuzat anterior să confirme dacă Zelenska va participa la funeraliile de luni.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Guvernul britanic a ales să nu-l invite pe președintele rus Vladimir Putin sau un ambasador la funeraliile reginei din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, ceea ce a provocat furia Moscovei. în timp ce Zelensky nu părăsește Ucraina devastată de război, Zelenska a călătorit mult pentru a-i îndemna pe aliații Kievului să ajute forțele armate ale țării cu armament.

Marea Britanie a antrenat soldații ucraineni cu mult înainte de război și a fost una dintre primele națiuni care a oferit Ucrainei ajutor militar letal, cum ar fi rachete antitanc, ca răspuns la invazia Rusiei.

Săptămâna aceasta, Zelenska a vizitat parlamentul Uniunii Europene de la Strasbourg, Franța, și a fost ovaționată în picioare de către legislatori. De asemenea, Zelenska s-a adresat Congresului SUA în luna iulie.

Ea și soțul ei au făcut o vizită oficială în Marea Britanie în 2020 și s-au întâlnit cu ducele și ducesa de Cambridge, așa cum erau cunoscuți atunci William și Kate.

Familia regală britanică s-a referit la aceasta atunci când a emis o declarație de condamnare a războiului în februarie, spunând „în octombrie 2020 am avut privilegiul de a ne întâlni cu președintele Zelenski și cu Prima Doamnă pentru a afla despre speranța și optimismul lor pentru viitorul Ucrainei. Astăzi suntem alături de președinte și de întregul popor ucrainean în timp ce luptă cu curaj pentru acel viitor”.