• Preşedintele SUA, cu flori în mână şi prima doamnă Jill Biden au primit-o marţi la Casa Albă pe prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska.
  • Ulterior, cele două femei şi delegaţii din ambele ţări s-au aşezat la o întâlnire în Salonul Albastru al Casei Albe.
  • Olena Zelenska urmează să se adreseze miercuri Congresului american.

Preşedintele SUA, cu flori în mână şi prima doamnă Jill Biden au primit-o marţi la Casa Albă pe prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, pentru o vizită înainte de discursul ei de miercuri în faţa Congresului.

Olena Zelenska, soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a îmbrăţişat-o pe Jill Biden şi a primit florile de la preşedinte, care a întâmpinat-o, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Ulterior, cele două femei şi delegaţii din ambele ţări s-au aşezat la o întâlnire în Salonul Albastru al Casei Albe.

Recomandări

AJUTORUL ACORDAT UCRAINEI, ÎN IMPAS
CIOLACU ENUMERĂ NEVOILE EUROPEI
BIDEN CONFUNDĂ GAZA CU UCRAINA
DE CE A MURIT THOMAS KINGSTON
OLANDA ȘI UCRAINA AU ACORD BILATERAL
ALTMAN SE DECLARĂ FERICIT

Jill Biden făcuse o vizită surpriză în Ucraina, invadată de Rusia la începutul acestui an, în luna mai, unde s-a întâlnit cu Olena Zelenska şi a vizitat o şcoală care adăpostea ucraineni strămutaţi.

„Când m-am întors, unul dintre lucrurile pe care le-am spus a fost că nu poţi să mergi într-o zonă de război şi să te întorci fără să simţi durerea şi suferinţa oamenilor”, a declarat Jill Biden la începutul întâlnirii lor.

Ea a spus că a vorbit cu echipa sa despre cum să ajute la abordarea problemelor de sănătate mintală pentru mamele şi copiii care au suferit atrocităţi.

Olena Zelenska urmează să se adreseze miercuri Congresului american, potrivit biroului preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi.

Autor: Iulian Moșneagu