• Premierul Florin Cîțu a anunțat că relaxarea restricțiilor din pandemia de COVID-19 se va face în trei etape
  • Primele măsuri încep de la 1 iunie
  • Numărul de participanți la evenimente private sau publice nu este limitat în cazul în care aceștia sunt vaccinați

„Revenim la normalitate în trei etape. Prima etapă începe astăzi. Alte măsuri pentru revenirea la normalitate vom avea la 1 iulie, respectiv, 1 august”a scris premierul pe Facebook.

Care sunt primele măsuri de relaxare anunțate de premier

Restaurantele pot funcționa cu o capacitate până la 70%. Barurile, cluburile și sălile de jocuri pot funcționa cu o capacitate de până la 50%, în intervalul orar 05-24 (* Doar pentru persoanele vaccinate cu schema de vaccinare completă și cel puțin 10 zile trecute de la efectuarea celei de-a doua doze).

Nunțile, botezurile și alte evenimente festive. Pot fi organizate cu cel mult 70 de persoane în spații deschise sau 50 de persoane în spații închise (* Important: pot fi organizate evenimente private cu un număr mai mare de participanți dacă toți aceștia sunt vaccinați).

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

La evenimente culturale, în spațiile deschise, pot participa cel mult 1.000 de persoane (* Acestea trebuie să aibă schema de vaccinare completă și cel puțin 10 zile trecute de la efectuarea celei de-a doua doze. Persoanele nevaccinate trebuie să prezinte un test negativ sau să se afle în perioada cuprinsă între a 15-a și a 90-a zi ulterioară confirmării cu SARS-CoV-2).

Pe litoral, gradul de ocupare a spațiilor de cazare din stațiunile de pe litoral crește la maximum 85% (* Excepție! Dacă toți turiștii sunt vaccinați, gradul de ocupare poate fi de 100%).