Prima etapă de relaxare, anunțată de premier: „Alte măsuri vor fi de la 1 iulie, respectiv 1 august”

Cîțu spune că, în România, tulpina britanică „este oarecum sub control“: „Nu vedem efecte devastatoare“

Cîțu spune că, în România, tulpina britanică „este oarecum sub control“: „Nu vedem efecte devastatoare“

„Revenim la normalitate în trei etape. Prima etapă începe astăzi. Alte măsuri pentru revenirea la normalitate vom avea la 1 iulie, respectiv, 1 august”a scris premierul pe Facebook.

Care sunt primele măsuri de relaxare anunțate de premier

Restaurantele pot funcționa cu o capacitate până la 70%. Barurile, cluburile și sălile de jocuri pot funcționa cu o capacitate de până la 50%, în intervalul orar 05-24 (* Doar pentru persoanele vaccinate cu schema de vaccinare completă și cel puțin 10 zile trecute de la efectuarea celei de-a doua doze).

Nunțile, botezurile și alte evenimente festive. Pot fi organizate cu cel mult 70 de persoane în spații deschise sau 50 de persoane în spații închise (* Important: pot fi organizate evenimente private cu un număr mai mare de participanți dacă toți aceștia sunt vaccinați).

La evenimente culturale, în spațiile deschise, pot participa cel mult 1.000 de persoane (* Acestea trebuie să aibă schema de vaccinare completă și cel puțin 10 zile trecute de la efectuarea celei de-a doua doze. Persoanele nevaccinate trebuie să prezinte un test negativ sau să se afle în perioada cuprinsă între a 15-a și a 90-a zi ulterioară confirmării cu SARS-CoV-2).

Pe litoral, gradul de ocupare a spațiilor de cazare din stațiunile de pe litoral crește la maximum 85% (* Excepție! Dacă toți turiștii sunt vaccinați, gradul de ocupare poate fi de 100%).

Exit mobile version