• Kathleen Ann Kavalec este membră a Înaltului Serviciu de Afaceri Externe cu rang de ministru-consilier şi ocupă în prezent funcţia de şef al misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia şi Herţegovina, detaşată de la Departamentul de Stat din 2019.
  • Anterior, a ocupat funcţia de subsecretar adjunct în cadrul Biroului pentru afaceri europene şi eurasiatice al Departamentului de Stat.
  • Printre celelalte misiuni ale lui Kavalec în străinătate se numără cea de ofiţer pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din Bucureşti, România, consilier politic la Ambasada SUA din Kiev, Ucraina, precum şi ofiţer politic la Ambasada SUA din Moscova, Rusia, de două ori.

Kathleen Ann Kavalec a fost nominalizată de preşedintele SUA Joe Biden pentru funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în România.

Conform unui comunicat al Casei Albe, Kathleen Ann Kavalec este membră a Înaltului Serviciu de Afaceri Externe cu rang de ministru-consilier şi ocupă în prezent funcţia de şef al misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia şi Herţegovina, detaşată de la Departamentul de Stat din 2019.

Anterior, a ocupat funcţia de subsecretar adjunct în cadrul Biroului pentru afaceri europene şi eurasiatice al Departamentului de Stat.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Kavalec a mai fost și director al Biroului pentru afaceri ruseşti şi adjunct al şefului de misiune al Misiunii UNESCO a SUA la Paris, Franţa.

Kavalec a supervizat importante programe de asistenţă externă ale SUA în calitate de coordonator adjunct pentru asistenţă în cadrul Biroului european şi de director pentru prevenirea conflictelor în cadrul Biroului coordonatorului pentru reconstrucţie şi stabilizare.

Printre celelalte misiuni ale lui Kavalec în străinătate se numără cea de ofiţer pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din Bucureşti, România, consilier politic la Ambasada SUA din Kiev, Ucraina, precum şi ofiţer politic la Ambasada SUA din Moscova, Rusia, de două ori.

La Washington, a fost ofiţer de management legislativ în cadrul Biroului pentru afaceri legislative şi director al Unităţii economice din cadrul Biroului coordonatorului pentru asistenţă în ceea ce privește noile state independente.

Originară din California, Kavalec a obţinut o diplomă în ştiinţe politice la Universitatea California din Berkeley şi un masterat în servicii externe la Universitatea Georgetown din Washington, D.C.

Kavalec este laureată a numeroase premii ale Departamentului de Stat, precum şi a Premiului prezidenţial pentru rang.

Vorbeşte română, spaniolă, portugheză, franceză şi rusă.