• Margaret Keenan (91 de ani) este prima persoană din lume care a primit vaccinul Covid-19 de la Pfizer.
  • Margaret Keenan a făcut și cea de-a treia doză a vaccinului anti-Covid.
  • „Mergeți și faceți injecția, aceasta le salvează viața și salvează viețile familiilor lor”, a transmis femeia.

Margaret Keenan, în vârstă de 91 de ani, din Coventry (Anglia), a primit vineri cea de-a treia doză anti-Covid de la Pfizer, la Spitalul Universitar din oraș, același loc în care a fost vaccinată pentru prima dată, transmite BBC.

De asemenea, a primit vaccinul de rapel și șefa de secție May Parsons, care i-a administrat prima injecție lui Margaret Keenan în decembrie.

Margaret Keenan a spus că se simte fericită că a făcut și cea de-a treia doză și că asta înseamnă că se simte liberă.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Marea Britanie a administrat până în prezent peste 48 de milioane de prime doze de vaccin împotriva coronavirusului.

Vaccinurile de rapel sunt oferite persoanelor de peste 50 de ani, adulților cu probleme de sănătate și lucrătorilor din domeniul sănătății și asistenței medicale de primă linie.

I-a îndemnat pe oameni să „meargă la vaccinare”

Recomandarea a venit din partea JCVI (Comitetul comun pentru vaccinare și imunizare), pe fondul îngrijorării legate de scăderea imunității.

Atunci când Margaret Keenan a primit prima doză, aceasta a stârnit titluri de primă pagină în întreaga lume și atenție pe rețelele de socializare.

Întrebată ce sfat le-ar da oamenilor care sunt îngrijorați în legătură cu vaccinarea, Keenan a spus: „Pentru cele câteva secunde de care este nevoie, mergeți și faceți injecția, aceasta le salvează viața și salvează viețile familiilor lor”.

Femeia a spus că s-a simțit „foarte bine” după ce și-a făcut vaccinul de rapel și i-a îndemnat pe oameni să „meargă la vaccinare”.

„Când o faci, te simți o persoană diferită… pentru că simți că te va ajuta pe tine și îi va ajuta și pe alții”, a spus ea.