Prima persoană vaccinată în Constanța, un medic care acum 48 de ani se imuniza împotriva variolei

Doctorul Sorin Rugină are 69 de ani şi este prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 la Constanţa. În urmă cu 48 de ani, când era student în anul 2 la Medicină, a fost vaccinat împotriva variolei, care a fost eradicată complet în 1977, după ce 85% din populaţie a fost vaccinată.

„Doctorul Sorin Rugină are 69 de ani şi este prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 la Constanţa. Pentru domnul profesor Rugină este deja a doua experienţă memorabilă de acest fel. În anul 1972, pe vremea când era student în anul 2 la medicină, a fost vaccinat împotriva variolei, cu un antidot mult mai dureros si o procedură mai complexă. Ca urmare a acelei campanii de imunizare, în 1977, variola avea să fie eradicată complet după ce 85% din populaţie a fost vaccinată. Astăzi a fost primul doctor din Constanţa care a primit vaccinul anti Covid”, transmite pe Facebook MApN.

Oficialii MApN apreciază că „acum începe un proces care ne dă speranţă” şi că românii trebuie să aibă răbdare, să respecte în continuarea regulile, să poarte măşti şi să menţină distanţa.

„Încă trebuie să ne zâmbim cu ochii. Încă puţin. E prea devreme să lăsăm garda jos”, mai spun oficialii.

„Experienţa noastră de medici infecţionişti ne spune că orice pandemie se poate eradica prin vaccinare”, declară Claudia Cambrea, director medical Spitalul de Boli Infectlţioase Constanţa, a doua persoană vaccinată în Constanţa.

„Aceste cuvinte ar trebui sa fie o doză bună de încredere pentru fiecare dintre noi. Este important să ne informăm din surse sigure, este important să avem încredere în cei care îşi dedică întreaga viaţă medicinei, în cei la care mergem de fiecare dată când trebuie să ne tratăm, cei care ne salvează viaţa ori de câte ori este nevoie. Ei rămân adevăraţii eroi în lupta cu virusul! Aveti încredere, totul va fi bine”, mai spun cei de la MApN.