• Lucian Bode spune că a comunicat SPP că nu se grăbeşte
  • Ministrul Transporturilor spune că în momentul accidentului se afla pe bancheta din spate, unde se odihnea
  • Lucian Bode: „Regret nespus acest incident”.

Le-am comunicat celor de la SPP că destinaţia finală e sediul Guvernului, iar ora de sosire pe care o anticipez era ora 20. Aşadar, nu aveam niciun motiv să ne grăbim”, a declarat Lucian Bode într-o conferință de presă. El spune că „absolut toate deplasările” pe care le-a făcut au fost „pe bancheta din spate”.

Călătoream deja de 4-4,5 ore. Regret nespus acest incident”, conchide Bode.

„Le-am comunicat celor de la SPP că destinaţia finală e sediul Guvernului, iar ora de sosire pe care o anticipez era ora 20. Aşadar, nu aveam niciun motiv să ne grăbim”, spune Lucian Bode.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Ministrul Transportului precizează că „absolut toate deplasările” pe care le-a făcut au fost pe bancheta din spate.

„Niciodată nu am fost preocupat cum conduce angajatul SPP în zecile mii de km parcurşi dintr-un moment foarte simplu – până duminică au condus impecabil. În momentele premergătoare regretabilului incident de duminică mă odihneam. Călătoream deja de 4-4,5 ore. Regret nespus acest incident”, conchide Bode.

O filmare a unui motociclist aflat în trafic arată cum o maşină în care se afla ministrul Transporturilor a circulat pe contrasens pentru a depăşi o porţiune aglomerată, deşi depăşirea nu este permisă în zona respectivă. Ulterior a lovit frontal un autoturism care a venit din sens opus.

Accidentul în care a fost implicat ministrul a avut loc pe DN7, în zona localităţii Drăganul din judeţul Argeş. Un videoclip filmat de un motociclist care circula în zonă arată cum maşina în care se afla ministrul Transporturilor a intrat pe contrasens pentru a depăşi coloană într-o porţiune aglomerată. Ulterior a lovit frontal un autoturism care a venit din sens opus.