Prima reacție a lui Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, despre cazul „Trump”. „Nu sărbătoresc și nu sunt mândru”

  • CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, a explicat decizia suspendării contului lui Trump.
  • Președintele SUA s-a ales cu contul suspendat de pe majoritatea rețelelor de socializare.
  • Macaulay Culkin susține un demers ca apariția lui Trump în filmul Home Alone 2 să fie scoasă.

Rămas peste noapte fără posibilitatea de a posta pe vreo rețea socială, Donald Trump e la cuțite cu companiile Big Tech. Primii care au acționat au fost cei de la Twitter. Ei au acuzat instigarea la violență a președintelui SUA, așa că i-au închis contul. Au urmat și alte rețele sociale. Jack Dorsey, șeful Twitter, a vorbit pentru prima dată după suspendarea lui Trump de pe platformă.

„Nu sărbătoresc și nu sunt mândru că a trebuit să-l interzicem pe Donald Trump. Cred că am creat un precedent periculos pentru puterea pe care o are un individ asupra conversațiilor publice”, a scris Jack Dorsey pe contul său de Twitter.

„Cred că aceasta a fost decizia corectă pentru Twitter. Ne-am confruntat cu o circumstanță extraordinară și de nesuportat, care ne obligă să ne concentrăm toate acțiunile asupra siguranței publice”, a mai scris Dorsey.

Și Snapchat i-a suspendat contul lui Donald Trump. Iar actorul Macaulay Culkin sprijină un demers ca scena cu Donald Trump din filmul Home Alone 2 să fie scoasă.

„Am prezis asta în urmă cu mult timp și nu s-a acționat cu privire la acest lucru. Cred că Big Tech a făcut o mare eroare și e foarte rău pentru țara noastră și asta îi va face pe alții să procedeze la fel”, spunea Donald Trump.