• Președintele PNL Florin Cîțu spune că nu s-a ajuns la nicio concluzie în urma întâlnirii pe care a avut-o miercuri cu Dacian Cioloș, premierul desemnat, dar și cu reprezentanți ai UDMR.
  • Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri după discuția cu premierul desemnat Dacian Cioloș că a constatat o lipsă de încredere. Fără încredere este greu să construiești, a mai spus liderul UDMR.
  • Premierul desemnat Dacian Cioloș a anunțat că vineri va urma o nouă întâlnire cu liderii PNL și UDMR, după ce miercuri seara liderii celor trei formațiuni nu au ajuns la o concluzie.

UPDATE 19.20. Dacian Cioloș: Vineri vom avea o întâlnire

Premierul desemnat Dacian Cioloș a anunțat că vineri va urma o nouă întâlnire cu liderii PNL și UDMR, după ce miercuri seara liderii celor trei formațiuni nu au ajuns la o concluzie.

„Prioritatea pentru formarea unui guvern este refacerea coaliției. Am spus că acesta e obiectivul, în jurul unui program de guvernare care să cuprindă măsuri prioritare pentru gestionarea pandemiei și a creșterii prețurilor la energie, dar și începerea implementării PNRR”, a spus Dacian Cioloș.

Acesta susține că USR s-a îndreptat „în mod normal și natural spre PNL și UDMR, pentru că din punctul nostru de vedere nu există altă formulă de construcție majoritară în Parlament la care noi să participăm decât cea cu PNL și cu UDMR”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Dacian Cioloș a anunțat că se va întâlni cu liderii PNL și UDMR vineri.

„Colegii, președintele PBL și președintele UDMR, mi-au spus că au nevoie de o discuție în partid ca să ia un mandat pe o astfel de negociere și că în următoarele zile, vineri, vom avea o nouă întâlnire în care să vedem care sunt deciziile în conducerile celor două partide”, a mai spus Cioloș.

UPDATE 18.45. Kelemen Hunor: Am constatat lipsa de încredere, așa nu poți construi

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri după discuția cu premierul desemnat Dacian Cioloș că a constatat o lipsă de încredere. Fără încredere este greu să construiești, a mai spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor a spus că discuțiile de miercuri cu premierul desemnat nu au avut nici un rezultat.

„Am avut această discuție la invitația premierului desemnat Dacian Cioloș. Azi nu am ajuns la o concluzie, trebuie să vedem ce va discuta fiecare dintre părți în forurile decizonale”, a declarat Kelemen Hunor.

În plus liderul UDMR a vorbit despre lipsa de încredere dintre părți.

„Am constatat lipsa de încredere, fără încredere este greu să construiești… noi trebuie să găsim o soluție, într-o formă sau alta…. Eu sper ca fiecare să mai lase din orgoliile arătate în stânga și în dreapta, nu mai putem schimba moțiunea de cenzură, nici alăturarea de AUR, dar trebuie să schimbăm viitorul”, a adăugat Kelemen Hunor.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Președintele PNL Florin Cîțu spune că nu s-a ajuns la nicio concluzie în urma întâlnirii pe care a avut-o miercuri cu Dacian Cioloș, premierul desemnat, dar și cu reprezentanți ai UDMR.

Am primit mandatul domnului Cioloș, o să mai discutăm, dar astăzi nu este nicio concluzie. Dorește să refacă coaliția și să mai discutăm”, a declarat Florin Cîțu la finalul întâlnirii.

El a spus că PNL a participat la discuții „din respect pentru români, noi vrem ca România să nu rămână în criză, dar soluția trebuie să vină de la cei care au aruncat România în criză”.

Florin Cîțu a mai spus că responsabilitatea formării unei majorități îi aparține lui Dacian Cioloș.

Ne gândim că a avut în spate o majoritate când a propus USR premier pe Dacian Cioloș, acea majoritate este PSD-AUR-USR, o majoritate testată în Parlament”, a mai spus premierul interimar.

Nu s-a luat nicio decizie, o să avem o ședință de birou național în această seară”, a declarat și Dacian Cioloș la ieșirea din sediul PNL.

Premierul desemnat s-a întâlnit miercuri seara cu liderii PNL și UDMR, Florin Cîțu și Kelemen Hunor, pentru a încerca să formeze noul guvern.