• Guvernul britanic ar putea plăti persoanele infectate cu Covid, pentru a sta acasă, în izolare, susține presa din Regat.
  • Măsura ar putea fi lansată pe motiv că tot mai mulți britanici infectați încalcă ordinele de izolare.
  • George Eustice, ministrul britanic al Mediului, a declarat,însă, că nu există nicio decizie privind plata testelor pozitive COVID-19.

Toți britanicii care au fost testați pozitiv pentru Covid-19 ar putea fi recompensați cu până la 500 de lire sterline. Aceasta este o măsură guvernamentală de a convinge mai mulți oameni să facă un test și să se autoizoleze după un rezultat pozitiv, potrivit Sky News. În prezent, această sumă este primită doar de persoanele care realizează venitul minim și sunt nevoite să se autoizoleze.

Planul ar putea fi acceptat, mai ales că cercetătorii din UK au dedus că doar 17% dintre persoanele cu simptome COVID-19 se prezintă pentru a face un test, deoarece se tem să-și piardă veniturile dacă încetează să lucreze.

Două miliarde de lire sterline pe lună

Dacă propunerea va fi admisă, atunci guvernul britanic ar urma să cheltuie circa 453 milioane de lire sterline pe săptămână sau 2 miliarde de lire sterline pe lună, se arată într-un document întocmit de Departamentul de Sănătate și Asistență Socială (DHSC) pe 19 ianuarie.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”

Potrivit presei din Regatul Unit, guvernul ar avea în vedere o plată universală în acest sens. Însă, George Eustice, ministrul britanic al Mediului, anunță că Marea Britanie nu a luat nicio decizie pentru a oferi bani celor infectați, notează Reuters. „Nu am de gând să comentez această măsură. Noi am ținut mereu în frâu pandemia”. Eustice a declarat că guvernul a recunoscut că autoizolarea este „o provocare financiară pentru unii”.

Vrem să îmbunătățim ratele de conformare cu autoizolarea persoanelor care au fost în contact direct cu cineva care a fost testat pozitiv și dorim ca persoanele să se testeze dacă au simptome asociate virusului”, a declarat George Eustice, ministrul britanic al Mediului.

Guvernul a avertizat oamenii care încalcă regulile că vor fi pedepsiți de poliție.