• Belgia a devenit prima ţară care a introdus o carantină obligatorie după ce a raportat patru cazuri de boală în ultima săptămână.
  • Variola maimuţelor este o boală din aceeaşi familie cu variola, iar simptomele includ o erupţie cutanată, febră, dureri musculare şi dureri de cap.
  • Sâmbătă, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a precizat că au existat 92 de cazuri confirmate în 12 ţări diferite, iar 28 de cazuri suspecte sunt în curs de investigare.

Belgia a devenit prima ţară care a introdus o carantină obligatorie de 21 de zile pentru pacienţii cu variola maimuţei, după ce a raportat patru cazuri de boală în ultima săptămână.

Cazurile de contact cu variola maimuţei nu sunt obligate să se autoizoleze, dar trebuie să rămână vigilente, în special dacă sunt în contact cu persoane vulnerabile.

Variola maimuţelor este o boală din aceeaşi familie cu variola, iar simptomele includ o erupţie cutanată, febră, dureri musculare şi dureri de cap. Variola maimuţelor este mai puţin mortală decât variola, cu o rată de mortalitate de sub 4 la sută, dar experţii sunt îngrijoraţi de răspândirea neobişnuită a bolii dincolo de Africa, unde circulă de obicei.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Institutul belgian de medicină tropicală a declarat că riscul unei epidemii mai mari în ţară este scăzut, potrivit cotidianului belgian Le Soir.

Sâmbătă, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a precizat că au existat 92 de cazuri confirmate în 12 ţări diferite, iar 28 de cazuri suspecte sunt în curs de investigare. Au fost confirmate cazuri de variolă a maimuţelor în Marea Britanie, Portugalia, Suedia, Italia, Spania, Franţa, Belgia, Germania, SUA, Canada şi Australia.