• Autoritățile din Letonia au anunțat introducerea unui lockdown pentru o lună, după o creștere exponențială a cazurilor de Covid-19.
  • Țara baltică devine astfel prima din Europa care impune din nou restricții majore în plin val 4, informează The Guardian.

Letonia reintroduce, timp de o lună, carantina pentru toți cetățenii, după ce a înregistrat o creștere fără precedent a numărului de cazuri.

Balticii au una dintre cele mai mari rate de incidență în raport cu populația din lume, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, după ce a reușit să țină virusul la distanță timp de luni de zile.

Sistemul nostru de sănătate este în pericol. Singura soluție pentru a ieşi din această criză este vaccinarea”, a declarat premierul Krisjanis Karins după şedinţa de urgenţă a guvernului în care a pus pe seama ratei scăzute de vaccinare creşterea numărului de persoane spitalizate.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

Doar 57% din cei 1,9 milioane de adulţi letoni sunt complet vaccinaţi, mult sub media UE, care este de de 74%.

Trebuie să-mi cer scuze faţă de cei deja vaccinaţi”, a spus Karins, anunţând că magazinele, restaurantele, şcolile şi instituţiile de divertisment vor fi închise. Rămân deschise doar serviciile esenţiale, fiind de asemenea impusă interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, între orele 20:00 şi 05:00.