• Israel este prima ţară din lume care a ridicat toate restricțiile legate de coronavirus
  • Rutina de dinainte de pandemie va fi reluată treptat
  • Turismul redevine accesibil călătorilor străini

Ministerul Israelian al Sănătății confirmă anularea restricţiilor impuse de coronavirus începând cu luna iunie 2021, ca urmare a succesului înregistrat de programul de vaccinare la nivel naţional.

Rutina de dinainte de pandemie va fi reluată treptat, începând cu accesul în anumite locaţii fară dovada vaccinării până la eliminarea măștii în spaţiile închise. Turismul redevine accesibil călătorilor străini. Israel deja a iniţiat și un program pilot dedicat turiștilor din afara ţarii.

Începând cu luna mai, Ministerul Turismului permite primelor grupuri internaţionale să viziteze Țara Sfantă cu condiţia ca toți turiștii ce trec granița să fie vaccinați și să se supună unui test PCR înaintea îmbarcării.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

Momentan, copiii nu sunt incluși în această acțiune.

Până de curând, dovada de vaccinare condiţiona accesul în multe locaţii din Israel atât pentru cetăţenii săi, cât şi pentru turiştii internaţionali. Însă odată cu începerea verii, restricţiile vor fi eliminate.

De la 1 iunie, dovada vaccinării nu mai este necesară pentru a intra în diferite locații, iar limitele de capacitate la magazine, restaurante și alte spaţii închise vor fi ridicate. Nu vor exista alte condiţionări pentru adunări, în interior sau în aer liber. Israelul se întoarce la rutina de dinainte de pandemie.

Cerința de a purta măști în interior rămâne însă în vigoare cel puțin în următoarele două săptămâni, timp în care experții din domeniul sănătății vor evalua dacă vor renunţa și la această directivă.

În consecinţă, Israel redevine destinaţia de vacanță ce acoperă complet nevoile şi dorinţele oricărui tip de turist, de la amatori de plaje cu ape azurii până la pasionaţi de istorie sau de mâncăruri delicioase.