• Gibraltar a devenit prima țară din lume care și-a vaccinat întreaga populație adultă împotriva coronavirusului
  • Toți adulții din Gibraltar au primit și prima doză și rapelul, informează publicația Evening Standard.

Matt Hancock, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății din Marea Britanie, a anunțat că Gibraltarul a atins performanța de a vaccina toată populația: „Sunt încântat să anunț că Gibraltar a devenit, ieri, prima țară din lume care și-a vaccinat întreaga populație adultă. Vaccinarea e un succes pe toate teritoriile britanice”.

Gibraltarul, teritoriu britanic, are o populație de aproximativ 34.000 și a înregistrat peste 4.000 de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). De asemenea, 94 de persoaneau murit după ce s-au infectat cu coronavirus, iar în prezent există 26 de persoane infectate cu coronavirus, dintre care 10 sunt străini.

Marea Britanie a oferit Gibraltarului sprijin în timpul pandemiei, precum și vaccinuri, așa cum s-a procedat cu toate teritoriile britanice”, a precizat Matt Hancock în Parlament.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

Fabian Picardo, ministrul-șef din Gibraltar a declarat încă de luni în Parlamentul țării că statul insular urmează să-și încheie programul de vaccinare datorită sprijinului acordat de Marea Britanie.