• Irlanda e prima țară europeană care intră în lockdown total
  • Școlile vor rămâne deschise
  • Slovenia și Germania au impus noi restricții

Irlanda e oficial prima țară din Europa care intră în lockdown total în această toamnă. Cei aproape cinci milioane de locuitori vor avea voie să iasă din casă doar cu un motiv întemeiat.

Au voie să facă plimbări și exerciții fizice, dar nu trebuie să se îndepărteze la mai mult de 5 kilometri de casă.

Irlandezii nu vor avea voie nici să primească musafiri acasă. Doar magazinele esențiale rămân deschise. Iar barurile și restaurantele vor putea face doar livrări.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Faptul că ne întoarcem în lockdown este foarte dificil. Va trebui să dau afară circa 20 de angajați în următoarele zile”, a spus Paul Cadden, proprietar de restaurant.

Cei care sunt prinși că încalcă restricțiile vor primi pe loc o amendă de 500 de euro. Nu se închid școlile, pentru că acolo guvernul spune că școala e o prioritate.

Dacă facem un efort comun în următoarele șase săptămâni, vom avea oportunitatea să celebrăm Crăciunul într-un mod bun”, a explicat premierul Irlandei, Michael Martin.

Germania a făcut din nou cunoștință cu lockdown-ul, dar această restricție se aplică doar într-un singur district, în zona din Alpi pe care Hitler o numea „acasă”.

Școlile, restaurantele și alte afaceri neesențiale se închid pentru 14 zile,
iar oamenii sunt îndemnați să stea în casă.

„Nu vreau să devenim interesanți din cauza crizei coronavirusului. Avem peisaje frumoase, un ținut minunat”, a spus Bernhard Kern, comisarul districtului Berchtesgaden.

Și Slovenia a intrat pe lista în creștere a țărilor europene cu restricții. De aseară, circulația pe timp de noapte și între regiuni a fost interzisă. În mai, Slovenia a fost prima țară din Europa care a declarat finalul epidemiei.