Prima tranșă de 10.000 de vaccinuri anti-COVID-19 ajunge în România pe 26 decembrie. Avertismentul transmis de CNCAV

Sursă foto: Mediafax Foto
  • Marți a avut loc o întâlnire a Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) la care a participat și Nicolae Ciucă
  • Prima tranșă de 10.000 de vaccinuri anti-COVID-19 ajunge în România pe 26 decembrie
  • CNCAV avertizează că infectarea nu se oprește de Crăciun și de Anul Nou

„A fost analizat, în detaliu, stadiul pregătirii pentru declanșarea efectivă a campaniei de vaccinare odată cu distribuția, în România, a primei tranșe de vaccinuri, de 10.000 de doze în data de 26 decembrie. În acest context, Premierul a declarat că, pentru protejarea noastră, a tuturor, este benefică respectarea măsurilor igienico-sanitare și a tuturor recomandărilor de natură medicală formulate de experții în sănătate publică, deoarece infectarea nu se oprește de Crăciun și de Anul Nou ”, anunță CNCAV.

Potrivit sursei citate, au fost discutate aspecte concrete privind armonizarea la nivel național și local, asigurarea siguranței distribuției, transportului și a vaccinării propriu-zise, precum și privind informarea corectă a publicului în legătură cu acest demers.

Președintele Klaus Iohannis a anunța săptămâna trecută că primele doze de vaccin ar putea ajunge în România între Crăciun și Anul Nou, dar că va fi vorba de o tranșă simbolică, de 10.000 de doze.