• Interiorul restaurantelor s-a redeschis azi
  • Programul de funcționare rămâne 6:00-21:00
  • Interioarele vor funcționa la o capacitate de 30%

Primii clienți au călcat deja pragurile restaurantelor. După luni întregi în care interioarele au fost închise, de azi în sfârșit pot funcționa la o capacitate de 30%.

Darina și Robert spun că le-a lipsit micul dejun pe care obișnuiau să-l ia în fiecare weekend la restaurant. Azi au decis să nu mai aștepte weekend-ul, le era prea dor.

Înaintea ieșeam în jur de trei ori pe săptămână și acum, de când cu pandemia, cred că o dată, asta dacă era frumos afară și se putea sta la terasă.”, a spus Darina, clientă.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Prefer să vin, mai ies afară, mai iau o gură de aer, vorba aceea. E altceva când vii și mănânci sau bei o cafea decât să stai acasă și să faci comandă.” a menționat Robert, client.

Daniel Irimia, managerul City Grill, zice că deschiderea la o capacitate de 30% în interior este un început, dar mizează în continuare pe livrări.

În total sunt 44 de angajați în locația noastră. Pe timpul pandemiei am lucrat cu minimul necesar, cu 10 oameni. Începând de astăzi am mai chemat încă 10 angajați. Vor fi chemați treptat până vom ajunge la nivelul de 100%, la cei 44 de angajați.”, a explicat Daniel Irimia, manager City Grill.

Andreea Alexandra este chelneriță în același restaurant. Toată perioada din urmă i-a adus încasări mai mici, iar acum speră să revină treptat la veniturile din 2019. Pentru ea este important ca interioarele să rămână deschise, chiar și așa, cu capacitate redusă.

Din punct de vedere financiar, pe perioada în care restaurantele au fost închise în interior a fost greu, spre foarte greu pentru că salariile de ospătar sunt mici, foarte mici. Fără să ascundem, ca să zicem așa, banii noștri sunt mai mult tips-ul.”, a spus aceasta.

Și dacă nu poți să vizualizezi ce înseamnă acest procent de 30%, trebuie menționat că restaurantele au scos o parte dintre mese și le-au inclouit cu decorațiuni. Apoi te poți așeza la o masă da și la una nu. La mesele la care nu te poți așeza au pus semne care să îți indice acest lucru. Și dacă aceea este o masă ocupată, următoarea masă la care mă pot pune eu este abia aceasta.