• Prima zi în scenariul roșu pentru orașul Brașov vine cu revolte din partea celor 500.000 locuitori
  • Mii de elevi din Brașov fac de acum doar cursuri online și spun că sunt nemulțumiți
  • Restricțiile au intrat în vigoare de la miezul nopții.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a anunțat că școlile, grădinițele, sălile de jocuri, teatrele, barurile, restaurantele și cafenelele trebuie închise. Nu s-a pomenit nimic de creșe, așa că aseara s-a întrunit și Comitetul Local, iar primarul Allen Coliban a anunțat printr-un live făcut pe Facebook că în urma unei discuții purtate cu dr. Andreea Moldovan de la Infecțioase, autoritățile au luat decizia să închidă și creșele.

Părinții sunt foarte supărați, mai ales cei care efectiv nu au cu cine să își lase copiii.

Pentru unii elevi, sistemul hibrid era o alternativă mai bună, dat fiind faptul că unele cursuri sunt plictisitoare. Sunt elevi care trebuie să împartă laptop-ul cu frații sau nu au acces deloc la un device, ceea ce complică și mai mult lucrurile.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În Danemarca, toți elevii au primit tablete – nu e cazul și în România. Pe de altă parte, directorii școlilor și grădinițelor private, care sunt adunați într-o asociație, cer autorităților să facă o analiză locală, pentru că, spun ei, nu au avut focare, iar funcționarea în scenariu roșu o perioadă îndelungată va provoca falimentul grădinițelor. Părinții probabil își vor lăsa copiii la bunici, sau vor plăti bone, și atunci nu vor mai plăti taxe la aceste grădinițe.

Pentru cei care vor să viziteze Brașovul, în ciuda situației de acum, sunt relativ puține lucruri de făcut – oamenii pot cel mult să mănânce la o terasă.

Reprezentanții HoReCa spun că situația este devastatoare, iar proprietarii de restaurante se tem că jumătate din cele 350 localuri vor da faliment.