• Primăria București a anunțat că va începe programul de testare a cetățenilor pentru coronavirus
  • Locuitorii Capitalei se pot înscrie gratuit pe o platformă deschisă de autoritățile locale
  • Peste 11.000 de teste vor fi disponibile, costul fiecăruia fiind de 200 lei

Primăria Capitalei a anunțat că mâine, 22 mai, ora 13:00, se va lansa platforma testampentrubucuresti.assmb.ro, unde bucureștenii se pot înscrie pentru testarea gratuită la Covid-19. Platforma este parte a proiectului „Testăm pentru București”, prima inițiativă a unei autorități locale din România care asigură testarea cu aparate Real Time PCR pe scară largă a pesroanelor asimptomatice, se arată într-un comunicat de presă emis de administrația Firea.

În total, vor exista 11.000 de teste, costul fiecăruia fiind de 200 lei, acoperit integral de autoritățile locale.

Totodată, bucureștenii vor beneficia de săptămâna viitoare de un proiect care vizează realizarea testelor de anticorpi.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Detaliile și condițiile de înscriere în programul de testare:

Testarea se va realiza în mod gratuit, Primăria Capitalei, prin ASSMB, urmând să deconteze pentru fiecare persoană testată suma de 200 de lei, direct către laboratoarele de stat și private afiliate proiectului.

Testarea moleculară se face cu aparate Real Time PCR, pe baza probelor luate prin exudat nazo-faringian.

Pe platforma online se pot înscrie, în vederea testării RT-PCR, bucureștenii care sunt asimptomatici, adică nu se află în definițiile de caz stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) și care doresc să participe la proiect pe bază de voluntariat. Ei vor completa o declarație ce cuprinde criterii de eligibilitate și date personale (nume, prenume, CNP, serie și număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naștere). După finalizarea acestei prime etape și acceptarea intrării în program, urmează completarea cererii de înscriere și consimțământul pentru participare.

Fiecare participant înscris primește un număr de înregistrare și un e-mail de confirmare, urmând să fie contactat pentru programare și testarea propriu-zisă.

Un call-center dedicat va ține legătura cu bucureștenii înscriși în program și le va comunica data și ora la care vor trebui să se prezinte la unitatea medicală afiliată pentru testare.

Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale, a încheiat deja parteneriate cu spitale de stat și clinici private care au dorit să intre în acest proiect și care dețin aparate de testare PCR acreditate de Ministerul Sănătății și avizate de Direcția pentru Sănătate Publică (DSP).