• Bucureștiul se apropie de statutul de capitală europeană.
  • Primăria Capitalei pune la cale un proiect prin care spune că va încasa doar din parcări un milion de lei pe zi.
  • Alte 3 milioane și jumătate de lei vor fi investite pentru intretinerea parcărilor actuale, dar si pentru amenjarea celor din prezent.

Încă un pas prin care Bucureștiul se apropie de statutul de capitală europeană – vrea parcări ca afară – dar și trotuare fără mașini.

Primăria Capitalei pune la cale un proiect prin care spune că va încasa doar din parcări un milion de lei pe zi, adică aproximativ 70 de milioane de euro pe an. Investițiile însă costă alte 5 milioane de euro.

De acesti bani vor apărea 10 parcări noi cu barieră, 300 de parcometre cu o capacitate de 20.000 de locuri. Nu vor mai exista taxatori – vor fi în plus 40 de terminale pentru inspectori.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Noile parcări vor include camere video cu software de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare. Sunt și investiții contra celor care parchează ne-regulamentar, autospeciale pentru ridicarea mașinilor, dar și dispozitive de blocare a roților.

Alte 3 milioane și jumătate de lei vor fi investite pentru intretinerea parcărilor actuale, dar si pentru amenjarea celor din prezent. 13.000 de locuri de parcare sunt acum în centrul Bucureștiului.