• Piedone: „Este un contract încheiat de fosta administrație”
  • Piedone: „A fost Jihad la Primărie, adică japcă”
  • Firma câștigătoare spune că a încheiat contractul în mandatul lui Piedone
  • Valoarea contractului: 13,4 milioane RON (aprox 2,7 mil. euro)

Milioane de euro băgate în depozitul de deșeuri. Se întâmplă la Primăria Sectorului 5 din Capitală, unde primarul se jură că nu știe nimic. Vrea control.

Primăria Sectorului 5 e în centrul unei controverse, după ce a atribuit un contract de peste 13 milioane de lei, circa 2.7 milioane de euro, unei firme care depozitează gunoaie. Suma este peste limita celei legale pentru atribuiri directe, deci încalcă legea. Achiziția apare în SEAP, dar primarul Cristian Popescu Piedone spune că n-a auzit de ea. E contrazis de firma câștigătoare.

Contractul a fost încheiat pe data de 31 decembrie 2020, susține Răzvan Trocan, administratorul firmei, într-un comunicat publicat de Hotnews. Nici vorbă, răspunde primarul. Arată cu degetul către „furnicuțele” vechii administrații.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

„Am demarat o investigație pentru că este un contract încheiat de vechea administrație. Avem echipă nouă la achițizii, dar mai sunt furnicuțe vechi. A fost Jihad și japcă aici”, a răspuns Piedone.

Legea spune că autoritățile pot face achiziții fără licitație dacă sumele sunt mai mici de 132.000 lei pentru produse și 441.000 lei pentru lucrări! În acest caz vorbim despre 13 milioane de lei.