• Emil Boc critică Ministerul Sănătății
  • Emil Boc: „Să nu ignore problema finanțării”
  • Voiculescu: „Nu avem interes să punem primăriile să plătească”

În plină campanie de vaccinare, primarii sar la ministrul sănătății. Îi reproșează că le pune în cârcă povara financiară a procesului.

Primăriile sunt obligate să scoată din buzunar bani pentru organizarea și dotarea centrelor de vaccinare, dar și pentru plata angajaților. „Un lucru imposibil”, spune Emil Boc de la Cluj. E șeful Asociației Municipiilor din România! Afirmă că ordonanța pregătită de Ministerul Sănătății îi obligă pe edili să ia bani de la copii.

„Aşa cum arată ea în formă de proiect e dezastru. Toate cheltuielile sunt pe seama autorităţilor publice locale. (Ordonanţa) este în contradicţie flagrantă cu Strategia Naţională de vaccinare. Acolo se spune că aceste cheltuieli legate de procesul de vaccinare sunt suportate de către stat, de către guvern. Acum, să vii la urmă să mai spui, suportaţi şi toate cheltuielile de vaccinare, nu mai avem nevoie de Ministerul Sănătăţii. Poţi să iei de la burse sau poţi să iei din alocările pentru creşe sau poţi să iei de la educaţie, de la modernizarea unităţilor de învăţământ”, a spus Boc.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Alături de Emil Boc, primarii de la Iași, Brașov ori din orașe mai mici, cu și mai puțini bani, cer soluții de la minister.

Ministrul Sănătății i-a răspuns lui Emil Boc că putea să-i dea mesaj lui ori premierului Cîțu și că o discuție instituțională ar fi mai productivă decât una la televizor.