- UE se confruntă cu un apel urgent din partea primarilor marilor orașe europene. Aceștia cer un plan de măsuri extensive pentru soluționarea crizei locuințelor.
- Printre revendicările primarilor se numără alocarea de fonduri adiționale cu scopul construirii de noi locuințe accesibile.
- De asemenea, se cer măsuri pentru protejarea pieței chiriilor pe termen scurt și pentru protejarea disponibilității locuințelor pe termen lung.
Criza locuințelor care afectează marile orașe europene a determinat o coaliție de primari să facă apel direct la Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, scrie The Guardian. Într-o scrisoare semnată de primari ai unor orașe precum Amsterdam, Barcelona sau Viena, edilii solicită acțiuni imediate și decisive pentru a aborda problema crescândă a accesibilității locuințelor pe întreg continentul.
Advertisment
În ce constă criza și cum poate fi ea soluționată
Prețurile locuințelor în multe centre urbane europene au crescut vertiginos, depășind creșterea salariilor și forțând rezidenții cu venituri medii și mici să se mute în periferie. Primarii susțin că situația actuală nu este sustenabilă, mulți cetățeni cheltuind peste jumătate din venitul lor pe chirie. Această tendință afectează nu doar calitatea vieții, ci și amenință coeziunea socială și stabilitatea economică în aceste orașe.
Liderii orașelor pledează pentru o strategie cuprinzătoare la nivelul UE care să soluționeze criza locuințelor. Ei propun măsuri precum reglementarea închirierilor pe termen scurt, limitarea investițiilor speculative și creșterea finanțării pentru proiectele de locuințe sociale și accesibile. Primarii consideră că o acțiune coordonată la nivelul UE este esențială pentru a aborda eficient această problemă pan-europeană.
Recomandări
Citește și
- Magia sărbătorilor începe cu filmele de Crăciun. Cum arată topul celor mai îndrăgite producții pe care să le vezi în această perioadă
- Ce poți face în vacanță cu copilul tău? Există o mulțime de activități care să îl bucure pe cel mic
- Secretele bancare ale bogaților din Germania. Cum te tratează băncile în funcție de avere
Partenerii noștri