• Primarul de la Deva redirecționează banii către secția ATI
  • Ciprian Ciucu le cere firmelor din Sectorul 6 să împodobească străzile
  • Constanța le cere agenților economici să investească în iluminatul de sărbători
  • Timișoara rămâne fără cupola de lumini din Piața Victoriei
  • La Botoșani, iluminatul va ajunge anul acesta și în zona industrială

Anul acesta s-ar putea să rămâi fără feeria luminițelor de Crăciun. Primarii din România se întrec în a intra în rolul de Grinch și promit să folosească banii în alte sectoare.

Ți-l prezint pe Florin Oancea, primarul municipiului Deva. A renunțat la iluminatul festiv, iar banii i-a direcționat către secția ATI a spitalului județean.


Florin Oancea, primar municipiul Deva: ”Am hotărât să propun Consiliului Local ca banii destinați iluminatului festiv să fie redirecționați pentru sănătatea devenilor. ” Decizia a stârnit critici.

În comentarii, locuitorii din Deva cer răspunsuri. Ce s-a întâmplat cu decorațiunile din anii trecuți? De ce nu pot fi ele instalate și în acest an total atipic?

Danile Mogoșanu, locuitor Deva: ”Nu e bine, la câte restricții am avut anul acesta, iluminatul Devei ar fi o refulare a tot ceea ce a trebuit să îndurăm. Lăsați Deva să strălucească!”

Cornelia Rusu, locuitoare Deva: ”Totuși să nu ne uităm copii, care nu au nicio vină în tot ce se întâmplă. Ei îl așteaptă pe Moș Crăciun indiferent de condițiile în care ne găsim. Măcar câteva luminițe din stocul vechi puse în centru sau în parc!”

Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6 din București, nu renunță nici el la subiect. După ce a anunțat că nu va cheltui bani pentru instalațiile de Crăciun, acum le cere antreprenorilor din sector să amenajeze străzile în cadrul campaniei ”Împodobește strada”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Această idee a ajuns și la Constanța, unde autoritățile le cer firmelor să investească singure în decorațiuni.

Ștefan Dinescu, proprietar Corretto Café, Constanța: „Mi se pare ușor ilară. N-aș face o investiție în perioada asta în care suntem obligați să stăm cât mai mult în casă, deci nu ne putem bucura de parcuri. Iar noi ca agenți economici, abia supraviețuim în perioada asta. Ne e greu și nefiind obligație prin Consiliul Local, dacă e doar opțional, n-aș face-o.”


Și la Timișoara sărbătorile de iarnă vor fi alrfel în acest an.

Petronela Axinte, corespondent Aleph News: „În alţi ani aici era punctul de atracţie al Timişoarei. Cupola uriaşă de lumini aduna în fiecare minut, mai ales seara, sute de tineri şi nu numai care îţi făceau câte un selfie. Acum din cauza pandemiei, primarul a tăiat de pe listă şi bolta luminoasă, şi patinoarul, dar şi căsuţele care toate creau o atmosferă magică, de sărbătoare.”

Dominic Frtitz, primarul Timişoarei: „Nu vom avea un târg în centru, aşa cum suntem obişnuiţi, în Piaţa Victoriei, dar analizăm acum, dacă ne va permite situaţia epidemiologică, vom amplasa în cartiere,, în anumite mici pieţe, poate co căsuţă-două căsuţe, cu produse de sărbători, totuşi, pentru ca oamenii, fără să se deplaseze în centru, să aibă măcar o mică parte a spiritului de Crăciun.”


Dacă totuși cauți atmosfera de sărbătoare, o găsești la Botoșani. Acolo primarul promite ornamente chiar și în zona industrială a orașului.


Cosmin Andrei, primar municipiul Botoșani: ”Am acordat și o atenție deosebită așa cum au transmis cetățenii, pentru a suplimenta zonele în care au fost montate aceste ornamente și aici mă refer la Zona Industrială, o zonă în care nu fost niciodată instalate ornamentele festive.”