• Rectificarea bugetară este anunțată pe 15 august
  • Premierul promite aleșilor că nu vor rămâne fără bani de investiții
  • Craiova a primit de la bugetul de stat 486 de milioane de lei
  • Bugetul total al Craiovei este de 1,4 mld. lei

Primarii așteaptă cu sufletul la gură rectificarea bugetară. Și nu numai primarii, ci și miniștrii. Funcțiile lor atârnă de felul în care au cheltuit banii de la buget, în primele șase luni.

Aleșii locali vor mai mulți bani de la Guvern. Anul acesta legea bugetului de stat a fost votată cu trei luni întârziere. Și asta i-a pus în dificultate. Craiova are în vistierie 1,4 miliarde de lei.

De la Guvern au ajuns anul acesta aproape 500 de milioane. Primarul Olguța Vasilescu așteaptă o rectificare pozitivă, în august.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Olguța Vasilescu, primarul Craiovei: La începutul anului, atunci când s-a elaborat bugetul României, am putut să constatăm, de exemplu, că pentru proiectele de la Timișoara au mers 161 de milioane. Adică, 1.600 miliarde. Pentru Craiova, zero lei. Vom avea o rectificare pozitivă. Chiar neașteptat de mare față de prognozele noastre de la începutul anului.

La Iași, Mihai Chirica are planuri mari. Nu prea se bazează pe banii de la Guvern, pentru că are mai multe proiecte pe fonduri europene în derulare.

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași: În primul rând sunt cerințe pentru programe mai mari, iar aici vizăm Sala de Sport Polivalentă de care Iașiul are nevoie ca de aer pentru a susține sportul și în special sportul de performanță. Avem o solicitare de creștere a numărului de posturi din învățământul preuniversitar pentru că începem să dăm drumul la grădinițe construite pe fonduri europene.

Odată cu anunțul rectificarii, primarii au făcut coadă, la propriu, la ușa lui Cîțu. Premierul i-a primit pe toți și le-a făcut și promisiuni. Banii nu se vor acorda pe criterii politice, spune Florin Cîțu.

Florin Cîțu, prim-ministru: Nicio rectificare bugetară nu se va face la partid, atâta timp cât voi fi prim-ministrul României. Toate aceste lucruri se vor face în Guvernul României, fără niciun fel de criterii politice.