• Polițiștii locali din Bacău le vor da oamenilor măști în loc de amenzi celor care nu o poartă
  • Primarul orașului, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, consideră că e nevoie mai mult de informare și prevenție, decât de sancțiuni
  • Polițiștii locali le vor oferi oamenilor informații pentru a conștientiza importanța purtării măștii

Băcăuanii care nu poartă mască pe stradă vor primi una, în loc de amendă, anunță primarul orașului, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, acesta considerând că e nevoie mai mult de informare și prevenție, decât de sancțiuni.

Polițiștii locali din Bacău le vor da oamenilor măști în loc de amenzi dacă sunt surprinși pe stradă, accidental, fără mască, potrivit primarului orașului, Lucian Daniel Stanciu Vezeteu.

De asemenea, polițiștii locali le vor oferi oamenilor informații pentru a conștientiza importanța purtării măștii.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„Pentru că avem încă o rată de infectare scăzută (3,62 în scădere ușoară), consider că va fi și mai mică dacă ne concentrăm pe informare și prevenție, în loc de sancțiuni. Aceste aspecte au fost discutate la întâlnirea cu întreg efectivul Poliției Locale care se ocupă de ordinea publică. Nu doresc să avem mai multe restricții și știu că nici dumneavoastră nu doriți, de aceea sunt convins că băcăuanii sunt solidari și înțeleg foarte bine să se protejeze și așa să salveze vieți și să menținem deschis orașul. Rata de infectare sub 4 este o dovadă în acest sens”, spune primarul Bacăului.

Acesta este convins că prin informare și prevenție, băcăuanii vor înțelege mai repede situația, decât prin aplicarea amenzilor.