• Primarul Ciprian Ciucu anunță construirea primului spital din Sectorul 6
  • Acesta va fi ridicat pe un teren cedat de Consiliul General primăriei de sector
  • Unitatea va avea cel mult 150 de paturi și va fi specializată în disciplina pediatrie

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că spitalul va fi construit pe bulevardul Timișoara pe un teren cedat primăriei de Consiliul General al Capitalei. Spitalul va fi construit pe un teren din zona Valea Cascadelor, mai precis pe Bulevardul Timișoara.

Spitalul va avea o dimensiune medie cu până la 150 de paturi cu specializări multiple și se va axa mai mult pe pediatrie.

„Cât va costa spitalul vom ști după ce vom avea Studiul de Fezabilitate. În acest moment, nu putem ști cât o să coste spitalul (…). Acum am identificat doar nevoia, iar ea este foarte clară: în Sectorul 6, pe o arie normală, la o populație de 400.000 de oameni, nu avem niciun spital.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Sunt mai multe studii care se fac. Ceea ce avem este doar tema. Avem nevoie de spital, că e clar că există nevoia. Populația a crescut foarte, foarte mult, oamenii din Drumul Taberei și Militari nu au acces la servicii de sănătate. În maximum o lună, vom scoate Studiul de Fezabilitate la licitație și vor lucra la el undeva la 3-4 luni, nu mai mult, deși este o temă destul de complexă.

În 3-4 luni, vom avea studiul și ne va spune ce servicii de sănătate să oferim populației din Sectorul 6, după care vom avea și un proiect tehnic. Atunci vom ști exact câte paturi, câte specializări, câți oameni o să lucreze, studiul de trafic și tot ce mai este nevoie pentru acest spital. După ce avem și proiectul tehnic, putem să contractăm și lucrările”, a spus primarul Ciucu, într-o intervenție telefonică la Aleph News.