Primarul din Brăila se laudă cu o „victorie”: Fără mască în Brăila! O poartă doar cine vrea!

Primarul din Brăila: Voctorie! Fără mască în Brăila! O poartă doar cine vrea ! Sursa: Facebook
  • Primarul din Brăila, Marian Dragomir, contestă importanța purtării măștii
  • El spune că nu există studii care să arate că masca ne protejează de COVID-19
  • Dragomir: Personalul DSP Brăila a purtat mască, a respectat regulile … și totuși s-a infectat

Primarul din Brăila, Marian Dragomir, declarat împotriva purtării obligatorie a măștii în toate spațiile publice, a postat un mesaj în care declară „Victorie”, în condițiile în care în oraș nu s-a ajuns la rata de infectare de 3 la mie: „Garantează cineva că dacă purtăm masca nu ne infectăm?”.

VICTORIE !!! FĂRĂ MASCĂ ÎN BRĂILA !!! O poartă doar cine vrea !!!” – așa își începe primarul postarea.

El menționează că va respecta întotdeauna legea, chiar și atunci când nu îi convine, dar va folosi toate mijlocele legale pentru a apăra drepturile și libertățile brăilenilor și va iniția procedura de modificare a hotărârilor și legilor „abuzive”.

Conform Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență 49/13.10.2020 aprobată prin Hotărârea Guvernului 856/14.10.2020 în Brăila, deoarece sunt sub 3 cazuri la 1.000 de locuitori, masca trebuie purtată doar în: pieţe, târguri, zone de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), faleza, zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale, proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 m de intrarea în perimetrul şcolii”, scrie edilul.

VICTORIE !!!FĂRĂ MASCĂ ÎN BRĂILA !!! O poartă doar cine vrea !!!1. O să respect întotdeauna legea, chiar și atunci…Publicată de Dragomir Viorel Marian pe Miercuri, 14 octombrie 2020

Acesta le transmite brăilenilor că atunci când se plimnă în Parcul Monument, Grădina Mare sau oriunde în Brăila, cu excepția locațiilor enumerate anterior, masca nu este obligatorie, dar cei care doresc o pot purta.

Persoane mai temătoare spun … <dar dacă nu purtăm masca o să crească cazurile>. Eu îi întreb, cu tot respectul – garantează cineva că dacă purtăm masca nu ne infectăm? Există un studiu oficial? Personalul DSP Brăila a purtat mască, a respectat regulile … și totuși s-a infectat !!! Unii mi-au spus – <Au trecut alegerile, ești 4 ani primar …. stai liniștit … nu te pune contra curentului ….> Am spus odată – DECÂT O VIAȚĂ SLUGĂ, MAI BINE 4 ANI VULTUR!!! Nu sunt <vultur>, este doar un proverb românesc adaptat. O să rămân mereu același om sincer și nu mă voi vinde pentru un post sau interes personal”, scrie Marian Dragomir.