• Primarul orașului Petroșani susține că nu este de acord cu propunerea de instituire a carantinei zonale
  • Mai ales că pentru alte localități s-au făcut derogări”
  • Tiberiu Iacob-Ridzi: „Municipiul Petroșani nu este deocamdată în carantină”

Primarul orașului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, susține că propunerea de instituire a carantinei zonale aparține autorităților sanitare județene, dar că el nu este de acord cu aceasta, cu atât mai mult cu cât „pentru alte localități s-au făcut derogări”.

Primarul orașului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, a făcut luni precizări cu privire la instituirea carantinei zonale. Acesta susține că o astfel de propunere, făcută de autoritățile sanitare județene, nu a fost încă adoptată.

Municipiul Petroșani nu este deocamdată în carantină. Există o propunere în acest sens, a autorităților sanitare județene, dar care nu a fost deocamdată adoptată oficial. Precizez că măsura carantinării zonale se propune, pe baza curbei de incidență analizată mai multe zile la rând, de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și Direcția de Sănătate Publică, la nivel județean, și ulterior este aprobată de Institutul Național de Sănătate Publică. Pentru a intra însă în vigoare, hotărârea trebuie publicată în Monitorul Oficial al României”, a scris pe Facebook primarul din Petroșani.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Acesta a anunțat că se opune acestei propuneri.

Ca primar al municipiului Petroșani nu sunt de acord cu această posibilă măsăură a carantinării localității, generată de incidența de peste 6 cazuri la mia de locuitori, mai ales că pentru alte localități din țară s-au făcut derogări până la o rată de infectare de peste 7 la mie, dar, conform legii, primăria nu are competențe în acest sens și nici nu am fost consultați cu privire la propunerea de carantinare a localității”, a mai scris edilul pe rețeaua de socializare.

Acesta i-a rugat pe locuitori să fie responsabili în continuare, să respecte normele de protecție sanitară și, dacă decizia de carantinare va fi adoptată oficial, să respecte cu strictețe prevederile legale.