• Al doilea primar din Ucraina a fost răpit de către armata rusă.
  • Starukh a clasificat această faptă drept crimă de război.
  • Primul primar răpit a fost cel al orașului Melitopol .

Primarul orașului Dniprorudnîi a fost capturat de armata rusă. Cel care a anunțat răpirea a fost șeful administrației regionale Zaporojie, Alexander Starukh.

Crimele de război devin sistemice. Primarul din Dniprorudnîi a fost răpit„, a scris Starukh, duminică, în mediul online.

„Astăzi, criminalii de război ruși au răpit un alt primar ucrainean ales democratic, șeful lui Dniprorudne Yevhen Matveyev. Obținând zero sprijin local, invadatorii se îndreaptă spre teroare. Fac un apel la adresa tuturor statelor și a organizațiilor internaționale să oprească teroarea rusă împotriva Ucrainei și a democrației”, a scris Kuleba pe contul său de Twitter despre primarul răpit.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Primarul Feodorov din orașul Melitopol a fost și el răpit de armata rusă

Primarul din Melitopol, Ivan Fedorov, a fost răpit, vineri seara, de către soldații ruși, a declarat Anton Gerașcenko, consilier al Ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei. Acesta a fost primul care a vorbit public despre răpirea primarului.

Potrivit lui Gerașcenko, primarul, Ivan Fedorov, a refuzat să coopereze cu invadatorii. Acesta a adăugat că zece persoane au intrat în centrul de criză, i-au pus o pungă pe cap edilului și l-au luat „spre o direcție necunoscută”.

Pe site-ul așa-numitului „parchet al DPR”, scria că „Fedorov I.S., fiind primarul Melitopolului, a acordat asistență financiară și de altă natură organizației naționaliste interzise, Sectorul de dreapta, în comiterea de crime teroriste împotriva civililor din Donbass”. Autoritățile ruse nu au comentat, încă, acuzațiile.