• În sectorul 1, străzile ar putea fi curățate mai rar în următoarele 6 luni.
  • Bursele sociale ar putea fi reduse de la 300 la 150 de lei.
  • Clotilde Armand a publicat sumele cheltuite de ADP cu avocați.

Cea mai bogată zonă din țară nu mai are bani să curețe străzile. Clotilde Armand, primărița din sectorul 1 e gata să ia o decizie radicală.

De joi ar putea decide în Consiliul Local ca în următoarele șase luni, străzile să fie măturate și spălate mai rar, ca sa economisească bani, zice Primaria. Sectorul 1 este unitatea administrativa din țară cu cel mai mare buget local pe cap de locuitor.

Cu toate astea, Clotilde se plânge de greaua moștenire. Și a decis să facă economii pe baza burselor sociale si cele de merit ale elevilor de liceu din sector. Bursele sociale vrea sa le injumatateasca, de la 300 la 150 de lei.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Ana Maria Groza, preşedintele Consiliului Elevilor din Bucureşti/Ilfov: „O hotărâre de consiliu local trebuie să se adopte la început de an şcolar pentru ca bursele să fie achitate pe parcursul anului şcolar. Cu sectorul 1 este o altă problemă. S-a anulat şedinţă după şedinţă de pe ordinea de zi a consiliului local proiectul de HCL şi aprobarea lui. De fiecare dată se spunea că pentru şedinţa următoare, penru şedinţa următoare, până când elevii au ajuns să nu aibă bani de burse de Crăciun.”

Primarul de la 1 l-a învins pe Tudorache, dar nu uită de el. Din când în când, doamna Clotilde mai scoate pe facebook câte o hârtie cu care arată detalii despre conducerea PSD-istului Tudorache.

Clotilde a publicat pe Facebook toate plățile făcute de Administrația Domeniului Public sector 1 către avocați în ultimii trei ani – 155.000 de euro. Asta în condițiile în care Primăria are departament juridic. Și cu toate că are acest departament, Clotilde a fost reprezentată de o casa de avocatura externa la procesul cu Romprest.