Primarul Timișoarei critică modul de alocare a banilor de la Guvern: „Miroase a răzbunare politică”

Timișoara contribuie substanțial la bugetul României, dar nu primește pe măsura contribuției. Sursa: hepta.ro
  • Medgidia a primit o alocare de 20 de milioane de lei, pe când Timișoara nu a primit nimic.
  • Timișoara contribuie substanțial la bugetul României, dar nu primește pe măsura contribuției.
  • Primarul Dominic Fritz a transmis un mesaj prin care îi critică pe cei de la guvernare.

„Medgidia, oraş din judeţul Constanţa pe care îl respect, are 10% din locuitorii Timişoarei şi a primit o alocare de 20 milioane de lei. Timişoara – nimic”, scrie pe Facebook primarul Timişoarei, Dominic Fritz, care critică modul de aocare a banilor de la Guvern: „Miroase a răzbunare politică”.

„Din 1 miliard de lei pentru municipiile, oraşele şi comunele României, Timişoara nu a primit niciun leu. La fel ca celelalte localităţi din Timiş conduse de primari USRPLUS, Dumbrăviţa, Cenad, Foeni. Aceste alocări de fonduri nu sunt <cadouri guvernamentale>, ci reprezintă bani pentru nevoile urgente ale localităţilor noastre, pentru care contribuim în mod generos la bugetul de stat. Medgidia, oraş din judeţul Constanţa pe care îl respect, are 10% din locuitorii Timişoarei şi a primit o alocare de 20 milioane de lei. Timişoara – nimic. Miroase a răzbunare politică. Dar cu ce sunt de vină timişorenii pentru ce se întâmplă la Bucureşti?”, scrie pe Facebook Dominic Fritz.

Timișoara contribuie de 30 de ani la bugetul României

El afirmă că banii din Fondul de rezervă nu sunt pentru primari, ci pentru comunitate, iar Timişoara merită susţinută de către Guvern, oricine ar fi primarul Timişoarei.

„Timişoara contribuie substanţial la bugetul de stat al României, dar nu primeşte bani pe măsura contribuţiei. Nu doar acum, se întâmplă de 30 de ani. De 30 de ani Timişoara contribuie mai mult la bugetul ţării decât primeşte. Adevărul este că Timişoara este ce este prin forţe proprii, datorită spiritului antreprenorial al timişorenilor şi investitorilor care au văzut potenţialul oraşului. Nevoia urgentă a momentului, pentru Timişoara, este susţinerea din bugetul de stat a costurilor pentru continuarea termoficării oraşului. Cvadruplarea (!!!) preţului de gaz nu va putea fi suportată doar de bugetul local şi nici de abonaţii Colterm. E matematic imposibil. Dacă vrem să avem căldură în spitalele, şcolile şi gospodăriile Timişoarei în această iarnă, Guvernul va trebui să îşi asume o parte a poverii”, conchide Fritz.