Primarul Timișoarei, nemulțumit de cum gestionează Guvernul criza migranților. Peste 1.000 de migranți au intrat în România în ultimele două săptămâni

  • Dominic Fritz: „Noi trebuie să suportăm toate cheltuielile”
  • Cosmin Tabără, viceprimar: „Ne epuizează și resursele”
  • Migranții plătesc sume imense pentru a trece granița
  • Najib, migrant: „Am plătit 2.000 euro ca să trec din Serbia în România”

Ajutor! Strigă primarul Fritz de la Timișoara și oamenii săi. Solicită atenție, dar mai ales bani de la guvern pentru a face față crizei migranților.

Timişoara a ajuns sub asediul afganilor. Aproape în fiecare zi, poliţiştii descoperă cetăţeni care au trecut fraudulos graniţa. Până primesc azil în ţara noastră, sunt carantinaţi în căminul Liceului CFR, pe banii Primăriei. Două mii de lei pe zi costă numai mâncarea trimisă pachet acestora. Primarul Fritz spune că e dezamagit de guvernul care l-a lăsat să se descurce singur.

„Nu sunt mulțumit cu felul în care Guvernul tratează provocarea migrației aici, în vestul țării. În Timișoara suportăm costurile acestui fenomen, costurile sociale în primul rând”, spune Dominic Fritz.

Pentru migranți, Timișoara e doar o haltă – vor să ajungă in vestul Europei, unde sunt siguri că-i așteaptă o viață mai bună!