• Joe Biden, ales sâmbătă la Casa Albă, a promis să restabilească leadershipul american și să reunească aliații democrați ai Statelor Unite.
  • The Washington Post scrie că Biden va șterge cu buretele 4 dintre deciziile luate de Donald Trump, imediat ce va fi inaugurat
  • The New York Times relatează că Biden va forma chiar de luni o echipă de lucru Covid -19

Toată lumea se întreabă ce așteptări sunt de la politica externă a lui Biden.

Joe Biden va include din nou SUA în acordurile climatice de la Paris, va opri retragerea SUA din Organizația Mondială a Sănătății, va abroga interzicerea imigrației din națiunile musulmane și va restabili protecții pentru „Visători” ( n.r tinerii imigranți – Dreamers) imediat după inaugurare, potrivit The Washington Post.

Un alt capitol care îl separă de Donald Trump este abordarea pandemiei de coronavirus. Președintele ales, Joe Biden, ar urma să anunțe chiar de luni un grup de lucru Covid-19, potrivit The New York Times. Din echipă ar urma să facă parte Vivek Murthy, fost chirurg general, David Kessler, fost comisar FDA, Marcella Nunez-Smith, profesor la Universitatea Yale.

Recomandări

AI PRIMAR A.I. AVATAR
HAMAS ATACĂ TEL AVIV
TURBULENȚELE SUNT ÎN CREȘTERE
CHARLES LECREC A CÂȘTIGAT CURSA DE LA MONACO
13 OAMENI MOR ÎN URMA TORNADELOR
SCHOLZ ARE „REGULI CLARE" PENTRU UCRAINA

Biden l-a atacat mereu pe Trump în campanie pentru modul în care a subestimat amenințarea virusului, pentru că nu a purtat mască și a ignorat comunitatea științifică.

În primul său discurs în calitate de președinte ales, Biden a spus că este timpul să ”vindecăm” America, ”să coborâm temperatura” și ”să renunțăm la discursul agresiv”.

A transmis că este un democrat mândru, dar că va guverna ca un președinte american. Le-a promis americanilor de culoare că îi va sprijini mereu așa cum au făcut-o și ei.

Biden a promis că va face din nou America respectată în lume și că va fi un președinte care unește și nu vede doar state roșii ( republicane) și albastre (democrate).