• Nouă maimuțe mari au fost vaccinate împotriva Covid-19.
  • Sunt, astfel, primele animale vaccinate împotriva Covid.
  • În luna ianuarie, opt gorile au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus.

Opt primate mari au fost vaccinate împotriva Covid-19, la grădina zoologică din San Diego (California). Acestea au primit, însă, un ser experimental anti-Covid-19, potrivit ABC News. În luna ianuarie, opt gorile au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus, după ce au intrat în contact cu un ingrijitor infectat, chiar dacă angajatul era asimptomatic şi purta echipament de protecţie. Până în prezent, patru urangutani și cinci maimuțe bonobo au fost imunizate.

Vaccinul, destinat doar animalelor

„Zoetis (n.r. – o companie pentru sănătatea animalelor care a făcut în trecut parte din Pfizer) a oferit medicilor veterinari o cantitate limitată de vaccin recombinant cu proteine ​​spike purificate, destinat utilizării în protejarea animalelor împotriva SARS-CoV-2. Dozele de vaccin provin dintr-o aprovizionare strict destinată utilizării neumane”, a transmis gradina zooligică din San Diego.

Zoetis testează vaccinul pe nurci, pisici şi câini, a precizat Lamberski, iar compania avea circa 27 de doze de rezervă. Personalul grădinii zoologice din San Diego a inoculat maimuţele între sfârşitul lunii ianuarie şi începutul lunii februarie cu două doze de vaccin Zoetis, la trei săptămâni distanţă.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA