• Conform primelor concluzii în dosarul tragediei de la Spitalul Victor Babeș, alimentarea cu oxigen din autospeciala de terapie intensivă s-a blocat.
  • O eroare umană a condus la supraalimentarea instalației.
  • Adrian Cuculis: „Au fost reținuți un șef al serviciului tehnic și un instalator”.

UPDATE 19.45. Judecătorii au dispus arestarea la domiciliu a celor doi

Un instalator și un șef serviciu tehnic, angajați ai Spitalului „Victor Babeș” din Capitală, în momentul izbucnirii incendiului de la TIR-ul ATI au fost arestați la domiciliu.

Procurorii au cerut arestare preventivă pentru cei doi angajați de la Spitalul „Victor Babeș”, însă Judecătoria Sector 3 a decis, miercuri, arestarea la domiciliu pentru 30 de zile.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Primele concluzii în dosarul tragediei de la Spitalul Victor Babeș din București arată că alimentarea cu oxigen din autospeciala de terapie intensivă s-a blocat din cauza greșelii unui angajat.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Astfel, o eroare umană a condus către supraalimentarea instalației și la blocarea aparaturii medicale.

„S-a dispus reținere pe 24 de ore a celor două persoane audiate astăzi în cazul Victor Babeș, unde cele trei persoane au murit în TIR-ul ATI. Acum s-au terminat audierile și s-au dat ordonanțele. Au fost reținuți un șef al serviciului tehnic și un instalator”, spune avocatul Adrian Cuculis.

„Sursele noastre spun că un raport preliminar arată că fost o eroare eumană și nu o defecțiune tehnică, în luna aprilie, atunci când au murit trei oameni pentru că au rămas fără oxigen.

Acum sunt în fața anchetatorilor doi angajați de la Spitalul Victor Babeș și sunt audiați în legătură cu noile informații pe care le-au primit procurorii.

Cel mai probabil, cei doi angajați vor fi suspecți. În cursul următoarelor zile vor fi audiați și angajați ai firmei de mentenanță”, a explicat Mihaela Gîdei, Aleph News.