• Primele doze de vaccin Pfizer anti-COVID au fost scoase astăzi dintr-o fabrică din Michigan
  • Vaccinarea începe mâine cu angajații din sistemul sanitar și vârstnicii de la cămine
  • Simpatizanții lui Donald Trump au ieșit în stradă pentru a susține că nu cred în conspirația coronavirus

Un val de emoție se răspândește în Statele Unite. Primele doze de vaccin Pfizer anti-COVID au fost scoase astăzi dintr-o fabrică din Michigan și trimise la centrele de imunizare. Vaccinarea începe mâine cu angajații din sistemul sanitar și vârstnicii de la cămine.

Atmosfera de speranță a fost stricată de simpatizanții lui Trump. În ciuda celor peste 3.000 de oameni care pier zilnic din cauza coronavirusului, ei au ieșit în stradă ca să mai strige o dată că nu cred în conspirația coronavirus.

„Nu sunt îngrijorat în legătură cu coronavirusul. De fapt, de abia astept sa se termine odata. Poate l-am avut deja. Dar nu, nu am de gând să las un virus din China să îmi controleze viața,” a spus unul dintre manifestanți.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Cred că vaccinul e un lucru bun pentru oamenii cărora le e cu adevarat frică de virus dacă ei cred că dacă se vaccinează, vor fi mai în siguranță, atunci să o facă, la fel cum dacă oamenii cred că sunt mai în siguranță dacă poartă o mască, să o facă. Eu una, personal, sunt ok,” a spus alt manifestant.

Generalul care supervizează fabricarea și distribuirea vaccinului în Statele Unite, face un anunț pe care ar vrea să îl audă și românii de la Iohannis.

Gustav Perna: „În cam trei săptămâni, începând de acum, credem că vom putea livra vaccinul către toți furnizorii, așa cum au fost instrucțiunile statelor. Spre exemplu, în farmaciile locale, așa cum și-ar dori.”

Medicul Adrian Popp din New York: „Eu voi fi printre primii care vor lua acest vaccin la noi la spital”

Medicul Adrian Popp, din New York coordoneaza toată situația de COVID in Spitalul Huntington din Long Island.

Adrian Popp, medic în New York: „Distribuția a început deja de astăzi. Și noi sperăm să primim vaccinul în New York mâine și probabil să începem vaccinarea în spital de marți dimineața. Au prioritate, în principiu, personalul medical care are contact direct cu persoanele cu COVID și apoi vârstnicii și persoanele cu risc crescut.”

„Noi la spital va trebui să avem niște congelatoare speciale care au fost instalate în ultimele zile și în momentul în care scoatem din congelator acest vaccin trebuie administrat în cel mult cinci zile, altfel partea activă nu mai este valabilă. (…) Eu voi fi printre primii care vor lua acest vaccin la noi la spital.”

Directorul general al Pfizer, Alber Bourla a declarat că fabricile din Michigan, Missouri și Massachusetts au fost mobilizate pentru a produce și distribui vaccinul cât mai repede.

„Acest efort istoric bazat pe știință a oferit un vaccin cu potențialul de a pune capăt celei mai devastatoare pandemii din acest secol”, a mai adăugat Bourla într-o declarație video.

FDA a oferit vaccinului Pfizer o autorizație de urgență vineri seara. SUA devine a doua țară care autorizează vaccinul, după Marea Britanie.