• Deocamdată, starea președintelui SUA și a soției sale este stabilă
  • Echipa medicală îi va supraveghea atent, spune Sean Conley
  • Donald Trump va continua să-și îndeplinească îndatoririle

Nu mai este pentru nimeni o noutate că Donald și Melania Trump au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Casa Albă a făcut publică scrisoarea de la Sean P. Conley, medicul președintelui, iar CNN a preluat informația.

Iată ce scrie acesta:

,,Ofer următoarele informații, cu permisiunea președintelui Donald J. Trump și a Primei Doamne Melania Trump. Am primit confirmarea că atât președintele Trump cât și Prima Doamnă au contractat virusul SARS-CoV-2.

Președintele și Prima Doamnă se simt bine în acest moment și plănuiesc să rămână în izolare la Casa Albă pe durata însănătoșirii. Echipa medicală de la Casa Albă și cu mine le vom monitoriza evoluția cu mare atenție.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?

Vreau să le mulțumesc totodată tuturor medicilor profesioniști și instituților medicale de primă clasă din țara noastră, care ne sprijină pe deplin.

Mă aștept ca președintele să continue să-și îndeplinească îndatoririle fără întrerupere pe perioada recuperării. O să continui să vă țin la curent”, spune Sean Conley

Nu au apărut până în acest moment reacții ale omologilor lui Donald Trump. Probabil că Trump va primi urări de însănătoșire grabnică, probabil și de la Joe Biden. Legat de Joe Biden, rămâne de văzut dacă și el se va testa, măcar ca măsură de siguranță. Probabil se va amâna a doua dezbatere prezidențială, care era programată pe 15 octombrie, cumva la limita celor 2 săptămâni de carantină.

Donald Trump și-a anulat 2 evenimente apropiate pe care le avea programate, o strângere de fonduri în Washington și un meeting de campanie în Florida. De altfel erau în plină campanie electorală, avea multe evenimente de campanie, avea foarte multe meeting-uri cu zeci de mii de oameni. Probabil că vor fi anulate sau reprogramate până ce se va simți mai bine.

În afară de Melania Trump nu știm ca vreunul dintre ceilalți să fie contaminat. Există posibilitatea asta, CNN scrie că Hope Hicks, consiliera lui Trump, care a fost depistată și de la care se bănuiește că a fost infectat și Donald Trump, a călătorit în mai multe rânduri cu Donald Trump în această perioadă, inclusiv la dezbaterea prezidențială din Cleveland, care a avut loc marți. A fost văzută la bordul elicopterului Marine 1 în compania altor consilieri apropiați, printre care și Jared Kushner. Nici unul dintre acești consilieri nu purta mască atunci când s-au îndreptat de exemplu miercuri la un meeting de campanie în Minesotta.

Această lipsă a măștii este cumva o caracteristică a lui Donald Trump și apropiaților lui. În multe rânduri Donald Trump a râs de Joe Biden, că este prea atent, că poartă prea des mască, în timp ce el spunea că nu poartă mască decât atunci când este cu adevărat nevoie.

Există două scenarii în aceste clipe. Dacă Donald Trump trece cu bine peste această perioadă poate să spună că a avut o interacțiune cu virusul, că știe exact cu ce se confruntă americanii și este omul potrivit pentru a continua la Casa Albă și a gestiona în continuare situația. Criza aceasta care a făcut peste 200.000 victime în Statele Unite. Există însă și riscul, un risc major ca democrații să spună „uitați, președintele nu a fost în stare să se protejeze pe el, cum credeți că o să vă protejeze pe voi mai departe ? Uitați-vă la costurile acestei epidemii în Statele Unite. Peste 7 milioane de infectați, peste 200.000 de decese”.

Rămâne de văzut cum va decurge boala lui Donald Trump. Cel mai probabil, președintele va continua să posteze pe conturile sale oficiale.