Primele măsuri pentru redresarea economiei. Orban dă asigurări că sunt bani pentru plata salariilor la stat

  • Ludovic Orban te anunţă care sunt primele măsuri pentru repornirea economiei
  • Printre planurile premierului se află împrumuturi de la BERD și finanţări de la UE
  • Orban îți promite că după depăşirea vârfului epidemiei va fi o recreștere economică destul de rapidă

Dacă te întrebi ce se întâmplă cu economia țării după depășirea vârfului pandemiei, Ludovic Orban îți explică. Premierul te asigură că are un plan de redresare a economiei și că sunt resurse pentru plata pensiilor şi a salariilor: „Cu siguranţă avem ca priorităţi plata pensiilor şi vom asigura resursele financiare pentru plata pensiilor şi a salariilor, pentru susţinerea investiţiilor, pentru toate aceste lucruri vom asigura resursele financiare“.

„Suntem în curs de elaborare a acestui plan. Practic, analizăm toate măsurile restrictive, analizăm toate sectoarele afectate, stabilim un mecanism de evaluare a fiecărei măsuri. Când vom avea o evaluare şi un plan bine pus la punct, vă vom anunţa. Vom anunţa ridicarea restricţiilor cu puţin timp înainte. Toate analizele specialiştilor indică o evoluţie în V a economiei. După o scădere care este destul de bruscă şi de mare, după depăşirea vârfului epidemiei, există o prognoză de creştere destul de rapidă, de recreştere economică. Dacă vă uitaţi în prognoze indică o scădere economică pe anul ăsta în România şi o creştere economică pe anul viitor care variază între 4,1 şi 6,1 pe 2021“, a mai spus Ludovic Orban.

Premierul te mai anunță că are deja primele măsuri pentru repornirea economiei: ,,În ceea ce priveşte şomajul tehnic pentru prima perioadă, avem resurse. Banii vor fi suportaţi din bugetul UE pentru România. Avem planul pentru repornirea economiei. Avem în analiză ridicarea resurselor, avem programe europene pe care putem să le folosim pentru relansarea economică. Putem distribui 750 de milioane de euro pentru companii. În cadrul programului SURE avem resurse necesare pentru angajări. Înainte de decontarea cheltuielilor, BERD va veni alături de noi să ne susţină. Trebuie să vedem care sunt cele mai bune măsuri pentru reluarea activităţilor economice“.

Sursă foto: Alexandru Dobre/Mediafax Foto