• Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta, a murit la vârsta de 99 de ani, a anunţat Palatul Buckingham.
  • Prinţul consort s-a stins, în această dimineaţă, la Castelul Windsor.
  • Răzvan Teodorescu, academician: „Câteva cuvinte care tradează durea întregii națiuni pentru acest principe devenit un englez pur sânge”.
  • Bogdan Nicolae, analist: „Regina îl numea stânca ei.
  • Prinţul Philip, membru al familiei regale greacă, a fost cel mai în vârstă monarh în funcţie din Regatul Unit.
  • Prinţul ar fi împlinit 100 de ani pe 10 iunie.
  • Steagurile au fost coborâte în bernă la toate instituţiile din Marea Britanie în urma anunţului decesului.

Ducele de Edinburgh, prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a murit la vârsta de 99 de ani, a anunţat Palatul Buckingham.

Răzvan Teodorescu, academician: „Anunțul este de o discreție britanică. Câteva cuvinte care trădează durerea întregii națiuni pentru acest principe devenit un engleze pur sânge. E o rasă specială de oameni.”

Filip Iorga Bărbulescu, istoric: „Nu va fi o înmormântare cu mulți participanți din cauza coronavirusului, cu toate că Marea Britanie stă bine la capitolul vaccinării.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Bogdan Nicolae, analist: „Chiar dacă Boris Johnson a anunțat o revenire treptată la normalitate, cred că acest eveniment va schimba din nou predispoziția englezilor pentru a reveni la acea normalizate. A fost destul de în vârsta, a fost de curând internat. A suferit mai multe intervenții. Și în anii trecuți a avut un accident în urma căruia a rămas cu afecțiuni. Regina îl numea stânca ei.”

Răzvan Theodorescu, istoric de artă: „A reprezentat în primul rând un simbol al unor monarhii europene pentru că pe de o parte făcea parte din familia regală greacă, care era o familie de origine daneză”

„Cu profundă tristeţe, Majestatea Sa Regina a anunţat moartea iubitului ei soţ, Alteţa Sa regală prinţul Philip, duce de Edinburgh. Alteţa Sa regală a decedat în pace în această dimineaţă, la Castelul Windsor”, a comunicat Palatul Buckingham, conform BBC News.

Prinţul Philip era căsătorit cu regina Elisabeta de aproape 70 de ani.

Recent, el a petrecut 28 de zile în spital, fiind supus unei intervenţii medicale pentru tratarea unei afecţiuni cardiace. El a fost internat în spitalul Regele Edward al VII-lea din centrul Londrei, pe 16 februarie după ce a spus că nu se simte bine.

Ducele de Edinburgh s-a retras din viaţa publică în 2017.