• Grecii și israelienii vaccinați pot face vacanțe fără restricții în cele două țări.
  • Grecia a propus un pașaport de vaccinare în UE, dar a fost refuzată.
  • Veniturile grecilor din turism au scăzut de la 18 la 4 miliarde de euro.

Turismul revine la normalitate în 2021. Cel puțin pentru anumite țări. Israel și Grecia au semnat un acord prin care cetățenii lor vor putea merge liniștiți în vacanță în cele două țări anul acesta. Singura condiție: să fie vaccinați. La acest capitol, Israelul e lider mondial cu un procent de 38%. În schimb, Grecia e abia la 3,85%.

Am discutat despre un acord privind apariția unui pașaport verde, prin care israelienii, atunci când vom ridica restricțiile asupra zborurilor, să poată merge în Grecia fără nicio restricție. Fără autoizolare, fără nimic.”, a declarat Benjamin Netanyahu, premierul Israelului.

Turismul reprezintă o cincime din economia elenă

Grecia a încercat să impună folosirea unui pașaport de vacinare și în interiorul UE. S-a lovit de refuzul altor țări. Acum, premierul Mitsotakis e gata să găsească turiști în alte state.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN

„Am fost un mare susținător al ideii de certificate de vaccinare în interiorul Uniunii Europene, trebuie să facilităm călătoriile după furnizarea dovezii de vaccinare”, a menționat Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei.

Turismul reprezintă o cincime din economia elenă. În 2019, Grecia a avut 34,2 milioane de turiști, dar numărul, precum și profitul, a scăzut dramatic anul trecut.