• Primii 16 kilometri de autostradă din Moldova au fost inaugurați lângă Bacău
  • Centura Bacăului va fi parte din viitoarea Autostradă a Moldovei
  • Klaus Iohannis și Ludovic Orban au fost prezenți la inaugurare
  • Președintele a atacat fostele guvernări pentru „abandonarea Moldovei”
  • Tronsonul de pe A7 este varianta ocolitoare a Bacăului
  • Ștefan Mandachi a inaugurat, în mod simbolic, 1 metru de drum în 2019

Hai vino iar pe autostrada noastră mică – e refrenul zilei. Ca o mare-mare victorie. Asa a fost prezentată astăzi de către președintele Iohannis inaugurarea primilor kilometri din autostrada Moldovei.

Sunt doar 16 la număr, nu prea duc nicăieri, și au fost începuți de alții. Dar vorba aia o inaugurare la timpul ei face cât multe alte idei. De campanie, evident.

Ștefan Mandachi: „Anii trec, mă tem că mă ajung bătrânețile și nu mai apuc bătrânețile să văd prima autostradă la noi. Așa că am construit eu primul metru de autostradă în Moldova.”

De 3 ani și de tot atâtea guverne a fost nevoie pentru 16 kilometri de drum de viteză în Moldova. Povestea a-nceput cu revolta unui afacerist: s-a apucat omul să construiască primul metru. „Un șmecheraș”, replica Liviu Dragnea. Saga autostrăzii a continuat cu Viorica Dăncilă care s-a dat cu bicicleta în 2019 și a ajuns astăzi la Iohannis. A mai șutat o dată spre poarta PSD-ului. Doar-doar să înscrie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Liviu Dragnea: „Și niste șmecheri…care, vezi Doamne, fac ei un metru de autostradă, ca să vorbim foarte cinstit. La ora 12:30 a început lucrul pentru primii kilometri de autostradă în Moldova. Adică reali.”

Acum, Klaus Iohannis trebuia să înțepe și el. Că doar așa e în politică.

Klaus Iohannis: „Primul tronson din Moldova care vine să arate determinarea noastră, a mea cu siguranță, dar și a guvernului liberal de a dezvolta semnificativ infrastructura în Moldova. Nu este nici un secret că Moldova, prin grija guvernanților pesediști, a fost lăsată în urmă. Și așa nu se poate continua. Pentru Moldova au fost inutili, n-au rezolvat nimic. Nici pentru restul țării.”