Primii voluntari turci vaccinați cu Sinovac. Turcia a comandat 50 de milioane de doze din Beijing

Sursă foto: Profimedia
  • Turcia a comandat 50 de milioane de doze de Sinovac
  • Vaccinarea în masă va începe cel târziu la începutul lunii ianuarie
  • Tratamentul va fi oferit gratuit cetăţenilor

Voluntarii turci care şi-au dorit să participe la procesul de vaccinare împotriva noului Coronavirus, au împărtăşit experienţa lor.

Turcia a comandat 50 de milioane de doze de vaccin Sinovac COVID-19 din Beijing.

Ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca, a declarat săptămâna trecută că primul lot ar trebui să sosească în câteva zile, iar vaccinarea în masă ar putea începe la sfârşitul lunii decembrie sau la începutul lunii ianuarie.

Aproximativ 12.500 de voluntari participă la studiile de fază trei ale vaccinului în toată Turcia. Programul complet de vaccinare va începe înainte de finalizarea studiului.

Emine Bozyigit este medic dentist şi are 56 de ani. S-a vaccinat împotriva Covid-19 la spitalul privat Acibadem din Istanbul, împreună cu fii ei.

Emine crede că acest vaccin este mai sigur în comparaţie cu alte vaccinuri şi nu va avea efecte adverse grave.

Emine Bozyigit, medic dentist voluntar:Ministrul Sănătăţii a considerat că vaccinul Sinovac este cel mai potrivit să fie utilizat în Turcia.”

Eren Bozyigit este inginer în aviaţie şi are 25 de ani. Pentru el, acest procedeu este o necunoscută .

Eren Bozyigit, voluntar: „Cu toate acestea, în cele din urmă ar trebui să avem acest vaccin într-un fel sau altul, deoarece vaccinul Sinovac a fost făcut şi în alte ţări pe o perioadă lungă, în special în stadiul trei şi nu a avut efecte secundare majore, am vrut să contribui la acest studiu. Pe de altă parte mi-am dorit să inspir oamenii, dacă este posibil.”

Medicul Iftihar Koksal, specialist în Boli Infecţioase şi Microbiologie, a declarat că cel puţin 75% din populaţie ar trebui vaccinată pentru a reduce semnificativ transmiterea virusului.

Iftihar Koksal, medic specialist Boli Infecţioase: Vaccinarea este cea mai importantă măsură în prevenirea bolii.”

Studiile în faza trei ale vaccinului Sinovac au fost efectuate şi în Indonezia şi Brazilia, fără efecte secundare grave. 

 Vaccinul chinezesc este administrat în două doze, între 14 şi 21 de zile distanţă, iar tratamentul va fi oferit gratuit cetăţenilor turci.