• Siria are un prim mesaj pentru Joe Biden
  • Bashar al-Jaafari i-a transmis noului președinte al Statelor Unite să „retragă trupele și să nu mai fure petrol“

Într-un prim mesaj transmis de Siria lui Joe Biden, noul lider de la Casa Albă este îndemnat să retragă trupele și să renunțe la „furtul“ rezervelor de petrol ale țării, scrie newsweek.com.

Bashar al-Jaafari, reprezentantul permanent al Siriei la Națiunile Unite, a luat atitudine în fața noii administrații a Statelor Unite. Chiar în timp ce Joe Biden depunea jurământul la Washington, Jaafari a cerut o schimbare imediată a politicii externe a Washingtonului în Siria, unde un război civil multilateral cu implicarea SUA durează de aproape zece ani.

Forțele americane continuă să fure bogățiile de petrol, gaze și culturi agricole din Siria, arzând și distrugând ceea ce nu pot fura“, a spus Jaafari, în timpul unei sesiuni virtuale a Consiliului de Securitate al ONU, citat de Sirian Arab News.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

El a cerut retragerea trupelor: „Noua administrație americană trebuie să oprească actele de agresiune, să-și retragă trupele din ea și să nu mai sprijine entitățile ilegale și să încerce să amenințe suveranitatea, unitatea și integritatea teritorială a Siriei“.