• Beatificarea este trecerea printre fericiții bisericii, o treaptă inferioară sfinților
  • Tânărul avea un site web dedicat miracolelor
  • Papa Francisc a aprobat un miracol atribuit lui

Un tânăr de 15 ani, care a murit de leucemie în 2006, s-a apropiat de sfințenie prin beatificarea sa în orașul Assisi, unde este înmormântat, relatează EuroNews.

Beatificarea este actul de trecere a unei persoane defuncte în categoria fericiților bisericii, aflați pe o treaptă inferioară sfinților. Acest obicei se practică doar în cadrul Bisericii Catolice.

Deja recunoscut drept „sfântul patron al internetului”, Acutis a creat un site web pentru a cataloga miracolele și a avut grijă de site-uri web pentru unele organizații catolice locale.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

„Carlo a folosit internetul în serviciul Evangheliei, pentru a ajunge la cât mai mulți oameni posibil”, a spus cardinalul delegat al Papei în Assisi. El a adăugat că adolescentul a văzut internetul „ca un loc de utilizare cu responsabilitate, fără a deveni sclav”.

Carlo Acutis a murit de leucemie acută pe 12 octombrie 2006. El a fost pus pe calea sfințeniei după ce Papa Francisc a aprobat un miracol atribuit lui: vindecarea unui băiat brazilian de 7 ani de la o afecțiune pancreatică rară, după ce a intrat în contact cu o parte dintr-o cămașă

„Eram sigură că era deja un sfânt în viață. El a vindecat o femeie de cancer, rugându-se la Madonna din Pompei ”, a spus mama sa.

Un alt miracol verificat este necesar pentru sfințenie, deși Papa Francisc a renunțat la asta în rare ocazii.

Acutis i-a spus mamei sale că îi va da multe semne ale prezenței sale după moarte. „Înainte să plece de la noi, i-am spus: Dacă în rai îți găsești prietenii cu patru picioare, caută-l pe Billy, câinele meu din copilărie pe care nu l-ai cunoscut niciodată”, a spus mama.

Într-o zi, a primit un telefon de la o mătușă care nu știa de pactul mamă-fiu, spunând: „L-am văzut pe Carlo în vis în seara asta. Îl ținea pe Billy în brațe. ”